Boekenweekactie bij Taalhuis!

10-03-2018

Boekenweekactie bij Taalhuis!

Tijdens de boekenweek (10-18 maart) heeft Taalhuis Amsterdam een speciale actie: twee splinternieuwe boeken van de hand van onze oudetalenmoderator Diederik Burgersdijk zijn in die periode te verkrijgen voor €12,50 per deel, in plaats van de winkelprijs van €15,- . De titels De Sluipwesp en de Leliën (uitgeverij Athenaeum, Polak & Van Gennep) en Het verhaal van koning Apollonius  (uitgeverij VerLoren) sluiten prachtig op elkaar aan door de mediterrane achtergrond die beide boeken verbindt. Bovendien wordt in de Sluipwesp een nadere toelichting op de aparte, door Vincent Hunink vertaalde en door Diederik ingeleide roman gegeven. Een must voor alle mediterrane taalliefhebbers. Koopt u beide boeken tegelijk, dan betaalt u slechts 22.50 (winkelwaarde 30 euro)! Stuur ons een mailtje (info@taalhuisamsterdam.nl) of koop de boeken voor of na uw les deze week in de school! 

 

Flapteksten

De sluipwesp en de leliën. Geloof en ongeloof in de Klassieken. 

Wat hebben Seneca en Het liedboek voor de kerken met elkaar gemeen? Wat vonden de evangelisten van keizer Augustus? Waarom was Napoleon zo’n fan van Caesar? Is de schepping goed? Dit boek bevat een keur aan studies die de samenhang tussen heidendom en christendom aantonen, en de connectie tussen de oudheid en de nieuwe tijd. Beide zijden van de klassieke medaille zijn vaak nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Het christendom dat vanaf de vierde eeuw na Christus in Europa de overhand kreeg, voerde in zijn woelige stroom grote brokken oudheid met zich mee. Toen het christelijke geloof onder de mokerslagen van Darwin dreigde te bezwijken, bleef de klassieke erfenis bestaan. Dit boek gaat over het voortleven van de klassieken, in al dan niet christelijke gedaante.

Het verhaal van Koning Apollonius is het fictieve relaas over de Syrische koning Apollonius, afkomstig uit de stad Tyrus, die op zijn zwerftochten door het oostelijk Middellandse Zeegebied – van Egypte tot Klein-Azië – de meest ongeloo ijke avonturen meemaakt. Tegelijkertijd weerspiegelen de verhalen diep menselijke emoties omtrent haat, verbanning, onzekerheid en verboden liefdes. De opvallende mengeling van klassieke en christelijke motieven bieden een bijzonder leesgenot, dat zowel herkenning als vervreemding bewerkstelligt. Het verhaal is een roman uit de latere klassieke oudheid, geschreven in het Latijn, dat teruggaat op een Grieks origineel uit de Hellenistische tijd. De roman is nu in een nieuwe en eigentijdse vertaling te lezen, ondersteund door een inleiding die de lezer wegwijs maakt in een tijd en achtergrond die niet de onze is, maar juist daardoor des te meer stof tot genot en reflectie biedt. 

 

19-03-2018

Hoe zing je.. een Nederlands liedje

For those of you with Taalhuis-Festival- Blues.. Have a look at Una’s Dutch choir singing

Lees meer
10-03-2018

Boekenweekactie bij Taalhuis!

Tijdens de boekenweek (10-18 maart) heeft Taalhuis Amsterdam een speciale actie: twee splinternieuwe boeken van

Lees meer