Arabische les

Arabisch

De cursussen Arabisch  zijn gericht op conversatie in de Egyptisch Arabische spreektaal, die overal in de Arabische wereld wordt verstaan. Je leert praktische uitspraken voor verschillende situaties, die je oefent aan de hand van interactieve opdrachten. Naast het lesboek gebruiken we ook geluidsfragmenten, liedjes en filmpjes als lesmateriaal.

Naast spreektaal besteden we ook aandacht aan het schrift in de lessen Modern Standaard Arabisch, de officiële taal van de Arabische wereld.

Nieuwe cursussen starten weer in januari 2018!

Kies je niveau

Standaard Arabisch 1 (MSA)

Wil je leren lezen en schrijven in het Arabisch? Aan het eind van deze cursus ken je het Arabische schrift, de uitspraak van de letters en kun je simpele teksten lezen.

Start: 18 januari 2018

15 lessen
€ 290,-

Rooster

 • Donderdag 17:30-19:00
 • Start: 18/1 - Laatste les: 24/5

Lesmateriaal

Mastering Arabic 1

Schrijf je in voor Arabisch, Standaard Arabisch 1 (start 18/1)

Egyptisch Arabisch 1

Wil je Arabisch leren spreken? In deze introductiecursus Egyptisch-Arabisch beginnen we vanaf nul, er is dus geen voorafgaande kennis vereist. Gedurende 15 wekelijkse lessen maak je kennis met het Egyptische dialect, het meest wijdverspreide dialect in de Arabische regio.
In deze beginnerscursus leer je (over):
- De Arabische taalsituatie
- Arabische klanken
- Begroetingen en beleefdheden
- Jezelf introduceren
- Familieleden
- Egyptische gerechten en drankjes
- Beroepen
- Het beschrijven van plaatsen en objecten
- Kleuren
- Getallen 1-100
- Lichaamsdelen
- Kledingstukken

15 lessen
€ 290,-

Rooster

 • Woensdag 19:00-20:30
 • Start: 17/1 - Laatste les: 23/5

Lesmateriaal

In deze cursus gebruiken we Colloquial Arabic of Egypt (€44,05) van Jane Wightwick en Mahmoud Jaafar, een stapsgewijze methode die in Latijnse letters (transcriptie) wordt aangeboden. Studenten leren de essentiële vaardigheden die nodig zijn om zelfverzekerd en effectief te communiceren in het Egyptisch-Arabisch in een breed scala van situaties. Het boek bevat veel aanvullende materialen, variërend van extra activiteiten en woordenlijsten tot culturele informatie en audiotracks.

Schrijf je in voor Arabisch, Egyptisch Arabisch 1 (start 17/1)

Egyptisch Arabisch 2

Wil jij je vaardigheden in het Egyptisch-Arabisch verder ontwikkelen? Dit niveau biedt een logisch vervolg op Egyptisch-Arabisch 1. In deze cursus gaan we verder waar we gebleven waren; we breiden ons vocabulaire uit en duiken dieper in de Egyptisch-Arabische grammatica.

In deze cursus leer je (over):
- Vergelijkingen
- Vervoersmiddelen
- Hobby’s en voorkeuren
- Het beschrijven van routine
- Tijd
- Tegenwoordige/toekomstige tijd van werkwoorden
- Advies geven
- De weg wijzen
- Reserveringen maken
- Suggesties doen

15 lessen
€ 290,-

Rooster

 • Donderdag 20:30 - 22:00
 • Start: 18/1 - Laatste les: 24/5

Lesmateriaal

We gaan verder met de tweede helft van Colloquial Arabic of Egypt (€44,05) van Jane Wightwick en Mahmoud Jaafar, een stapsgewijze methode die in Latijnse letters (transcriptie) wordt aangeboden. Studenten leren de essentiële vaardigheden die nodig zijn om zelfverzekerd en effectief te communiceren in het Egyptisch-Arabisch in een breed scala van situaties. Het boek bevat veel aanvullende materialen, variërend van extra activiteiten en woordenlijsten tot culturele informatie en audiotracks.

Schrijf je in voor Arabisch, Egyptisch Arabisch 2 (start 18/1)

Egyptisch Arabisch 3

Heb jij de basis van het Egyptisch-Arabisch onder de knie en ben je klaar voor het volgende stadium? Dan is het tijd om van het Latijnse schrift naar het Arabische schrift over te stappen! Schrijf je in voor onze vervolgcursus en leer alles over het Arabische alfabet.

15 lessen
€ 290,-

Rooster

 • Donderdag 19:00-20:30
 • Start: 18/1 - Laatste les: 24/5

Lesmateriaal

In deze cursus gebruiken we de supplementen in Arabisch schrift uit het boek Colloquial Arabic of Egypt (€44,05) van Jane Wightwick en Mahmoud Jaafar. Aan het einde van de cursus ben je bekend met alle 28 letters van het Arabische alfabet en kan je een korte dialoog in het Arabische schrift lezen.

Schrijf je in voor Arabisch, Egyptisch Arabisch 3 (start 18/1)

Egyptisch Arabisch 4

Wil jij je gesproken Arabisch naar een hoger niveau brengen? Dit vierde niveau van Egyptisch-Arabisch wordt aangeboden in het Arabische schrift en is bedoeld voor studenten op een (licht)gevorderd niveau.

15 lessen
€ 290,-

Rooster

 • Donderdag 19:00-20:30
 • Start: 18/1 - Laatste les: 24/5

Lesmateriaal

In deze cursus gebruiken we Egyptian Arabic Diaries van Matthew Aldrich. Dit boek bestaat uit “authentiek” materiaal om zowel lees- als luistervaardigheid in het Egyptisch- Arabisch te oefenen. De twintig teksten of “dagboekverhalen” die het boek telt zijn geschreven en opgenomen door moedertaalsprekers uit heel Egypte. Elk verhaal wordt in verschillende vormen weergegeven (geprinte Arabische tekst, handgeschreven Arabische tekst, Engelse en fonetische vertaling, audiobestand) waardoor studenten de taal vanuit verschillende oogpunten kunnen bestuderen.

Schrijf je in voor Arabisch, Egyptisch Arabisch 4 (start 18/1)

Fairuz & Mezze

Fairuz is de 'grande dame' van de Libanese én Arabische muziekwereld. Er is veel wat het Midden Oosten verdeelt, maar dat elke dag moet beginnen met muziek van Fairuz - daarover is iedereen het eens.

Op 12 november 2017 vertoont het Taalhuis een prachtige documentaire over haar leven, getiteld "Fairuz: We hielden zoveel van mekaar". Om de avond compleet te maken wordt er ook heerlijke Libanese mezze (tapas) geserveerd.

Vanaf 18:30 staat het eten op tafel (locatie Muiderstraat 24), om 20:30 begint de film.
ONS TAALHUIS IS INMIDDELS VOL, MAAR JE KUNT JE VIA
INFO@TAALHUISAMSTERDAM.NL OPGEVEN VOOR MEER VAN DIT SOORT AVONDJES IN DE TOEKOMST :)

Vrijwillige bijdrage

Rooster

 • Zondag 12 november 2017

Lesmateriaal

Schrijf je in voor Arabisch, Arabic movie night

Neem contact met ons op

Bel +31(0)6-18110984
of mail info@taalhuisamsterdam.nl

contact

Ruimte huren

Vergaderen? Workshops geven? Onze taalhuizen kunnen ook gehuurd worden!

bekijk ruimtes