Latijnse les

Latijn

In onze cursussen Latijn staat taalverwerving centraal, maar daarnaast maak je ook kennis met de rijke cultuur, geschiedenis en doorwerking van het oude Rome. Tijdens de lessen komt het Latijn echt tot leven: het leerboek is geheel in het Latijn geschreven, we spreken veel Latijn met elkaar, we luisteren naar Latijnse (koor)liederen, bespreken archeologische vondsten en bekijken fragmenten uit films en series die zich in het oude Rome afspelen.

Nieuwe cursussen starten in januari 2019. Het rooster staat vanaf november online.

Wil je nog instromen in een van de lopende cursussen? Dat kan! Neem even contact op voor de mogelijkheden.

Kies je niveau

Latijn beginners

In deze beginnerscursus bouw je een gedegen basiskennis op van het Latijn. Taalverwerving staat centraal, maar daarnaast maak je ook kennis met de rijke cultuur, geschiedenis en doorwerking van het oude Rome. Tijdens de lessen komt het Latijn echt tot leven: het leerboek is geheel in het Latijn geschreven, we spreken veel Latijn met elkaar, we luisteren naar Latijnse (koor)liederen, bespreken archeologische vondsten en bekijken fragmenten uit films en series die zich in het oude Rome afspelen. Voorkennis is niet vereist.

14 lessen
€ 280,-

Rooster

  • Maandag 17:30-19:00
  • Start: 10/9 - Laatste les: 17/12
  • (Vakantie: 22/10)

Lesmateriaal

Familia Romana

Schrijf je in voor Latijn, Latijn 1 beginners (start 10/9)

Latijn 2

Deze vervolgcursus is geschikt voor cursisten die de beginnerscursus hebben afgerond of voor mensen die vroeger Latijn op school hebben gehad en die de draad weer op willen pakken. Doordat we gebruik maken van een leerboek dat geheel in het Latijn geschreven is en doordat we tijdens de lessen zelf veel in het Latijn zullen spreken, leer je de taal op een directe, natuurlijke manier zonder saai stampwerk en onnodig gepuzzel. Zo breid je je kennis van de woordenschat en de grammatica aanzienlijk uit. Daarnaast maak je kennis met enkele literaire meesterwerken uit de Oudheid, die je (deels) in de brontaal zult lezen.

14 lessen
€ 280,-

Rooster

  • Maandag 20:30 - 22:00
  • Start: 10/9 - Laatste les: 17/12
  • (Vakantie: 22/10)

Lesmateriaal

Familia Romana

Schrijf je in voor Latijn, Latijn 2 (start 10/9)

Latijn 3

Deze cursus bouwt voort op de leerstof uit de cursus Latijn 2, maar is ook toegankelijk voor mensen die (ooit) eindexamen Latijn hebben gedaan en die toe zijn aan de volgende uitdaging. Tijdens de lessen word je ondergedompeld in de taal en cultuur van de Romeinen: doordat we zoveel mogelijk in het Latijn lezen, spreken en schrijven, krijg je een steeds beter taalgevoel en kan je teksten van hoog niveau lezen zonder een ingewikkelde vertaalstrategie. Ook bestuderen we beroemde passages uit de werken van Caesar, Cicero en andere schrijvers: zo bekijken we de Romeinse geschiedenis door de ogen van de Romeinen zelf.

14 lessen
€ 280,-

Rooster

  • Maandag 19:00 - 20:00
  • Start: 10/9 - Laatste les: 17/12
  • (Vakantie: 22/10)

Lesmateriaal

Familia Romana

Schrijf je in voor Latijn, Latijn 3 (start 10/9)