De berg

30-06-2017

De berg

Die berg en die heuvels…
waar ik ben geboren.

Dat prachtige dorp aan de voet van één van hen. Er is een prachtig uitzicht op zee vanuit mijn dorp, waar ik elke avond naar de zonsondergang op het oppervlak van het water kijk. Die bergen die me een “hard hoofd” gaven en die bries die mij een goedhartig persoon maakte. Ik woonde in dat dorp als een kind, dat de bomen en rotsen de hele tijd beklom. Die hooglanden waar we auto reden en speelden en soms gek speelden.
Mijn stad is vol restaurants en cafés en wordt omringd door verschillende meren en rivieren. En samen met een prachtige sfeer maken ze het een toeristisch gebied van de eerste klas. Dit liet mij veel toeristen uit Syrië en buiten Syrië kennen, voordat ik uit mijn dorp naar hun gebieden en hun landen ging en in hun cafés zat en in hun straten liep.

Het lijkt erop dat het tijd is om te vertrekken.
Na een jaar in verschillende landen kom ik naar Nederland en begin ik een nieuw leven met nieuwe mensen in een andere wereld. Maar ik ben nog steeds de “hardhoofdige” persoon.
Die persoon die op die berg lijkt, en hij zal die goedhartige persoon blijven met elke bries die zijn gezicht aanraakt in dit prachtige Nederland. Die wind die me terugbrengt naar mijn geboorteland.

-Basel-

06-09-2019

Nieuwe serie: Love for Linguistics!

Taal is een van de meest intrigerende eigenschappen van de mensheid. Taal speelt een belangrijke

Lees meer
12-08-2019

Open Dagen in onze Taalhuizen

In de week van 9 september starten onze cursussen weer, dus na de zomervakantie openen

Lees meer