Italiaanse opera

Italiaanse opera

Veel mensen worden aangetrokken tot het Italiaans door de mooie klanken en muzikaliteit van de taal.
Het is dan ook geen wonder dat de oorsprong van de lyrische opera in Italië ligt.
Muziek, liederen en theater op het hoogste niveau zijn de componenten van deze bijzondere kunstvorm. Samen dragen zij bij aan de wereldwijde populariteit van het Italiaans.

Vanuit deze connectie tussen de Italiaanse opera en de taal is het idee voor een speciale operacursus ontstaan. De cursus is bedoeld voor cursisten die al kennis van het Italiaans hebben en deze graag zouden uitbreiden aan de hand van een aantal van de bekendste lyrische meesterwerken.

In drie lessen – elk toegespitst op een ander werk uit de negentiende eeuw en de componist daarvan – maak je kennis met drie van de meest bekende Italianen:  Rossini, Bellini en Donizetti.

In de lessen vertellen onze Italiaanse docenten Anna en Paula je over de historische context, de persoonlijke achtergrond van de componist en de plot van het werk. Uiteraard luister je ook naar een aantal beroemde aria’s en bestudeer je deze met je medecursisten.

De cursus is volledig in het Italiaans. Om een goede dynamiek in de groep en interessante discussies te kunnen waarborgen, is deze operacursus alleen toegankelijk voor cursisten met minimaal B1 level.

De lessen zijn op 3 zondagmiddagen van 16:00-18:00 uur in de Muiderstraat 24. 

Je inschrijven voor deze bijzondere cursus kan via de Engelse cursuspagina.