Nederland in zintuigen: Christiaan

22-02-2018

Nederland in zintuigen: Christiaan

Christiaan, Indonesië

Zien:

Terwijl ik naar huis loop, zijn de beste uitzichten van Nederland geharmoniseerd. Ik zag een blauwe lucht met witte strepen van de vliegtuigen. Ik zag ook een klein park met vijvers. Daar leven de eenden en zwanen. Onderweg gaan mensen met fietsen door de buurt of soms lopen mensen hun honden uit.

Horen:

Elke eerste maandag van de maand luisteren bijna alle mensen in Nederland naar hetzelfde geluid. De gemeente test elke twaalf uur ’s middags hun noodalarm. Het duurt ongeveer twee minuten, maar het voelt alsof we in de oorlogszone zijn.

Ruiken:

Ik ruik vooral frisse lucht in Nederland. Maar het zal veranderen als je door het centrum gaat. Je ruikt het heerlijke eten van de snackbar, de kruidengeur van de cannabis en het gas van de voertuigen.

Proeven:

De meeste Indonesisch mensen vinden dat Nederlandse gerechten niet lekker zijn. Ze denken dat het meer zout of kruiden nodig heeft. Daarom Indonesiër graag hun eigen sambal-saus meebrengen voor een meer pittig smaak. Maar ik ben niet een van hen, want ik hou niet van sambal.

Voelen:

Als ik naar buiten ga in Nederland, voel ik misschien dat de koude lucht, natte regenachtige dag of droge en warme zomerlucht knelt. Maar ik voel me nauwelijks bezweet, net als in Indonesië.

23-05-2019

Sumerisch!

Vrijdag 17 mei kwam Theo Krispijn (Universiteit Leiden) naar ons Taalhuis om te vertellen over het

Lees meer
26-12-2018

Open Dag & Nieuwjaarsborrel

Op 5 januari opent Taalhuis de deuren weer voor een open dag en Nieuwjaarsborrel! Kom

Lees meer