Nederland in zintuigen: Enrico

06-06-2017

Nederland in zintuigen: Enrico

Enrico, Italië (Florence), 37 jaar, ondernemer, een jaar in Nederland
enrico

Zien
Ik houd van Nederland op een trein zien. Ik vind een van de mooiste plekken om de plattenland,grachten en koeien te zien. De treinen zijn zo juist hoog om een goede uitzicht te genieten. Omdat er geen bergen of heuvels zijn, kan je er ver kijken. Als het goed weer is , is de ervaring nog meer fantastisch!

Horen
Nederlandse klanken bestaan uit bellen. De bellen van de inwoners tegen de touristen op de fietspad. Als je wandelt in de stad, kan je het niet missen.. De bellen van de trams die hun aankomst waarschuwen. Er zijn ook veel koeien maar wij zijn niet in Zwitserland dus, ongelukkig, ze zonder bel zijn.

Ruiken
De oude gebouwen ruiken soms vocht. Dat is niet zo verrassend natuurlijk , want wij wonen bijna onder het water. In de kroegen vooral ruik je een mengsel van bier en vochtigheid die maakt de geur heel karakteristiek!

Proeven
Ik vind Nederlandse smaken een mengsel van verschillende landen. Het is niet gemakkelijk een 100% nederlands restaurant (zonder internantionale invloed) te vinden. De verhouding nederlandse vs andere restaurants (tenminsten in de grootste steden) is heel laag. De smaken hebben altijd kruiden die uit van andere landen komen.

Voelen
In nederlands voelt je vrij om jouw leven vooledig leven van wege, denk ik, het gebrek van een streng religie met de rechtdoorzee en “leef en laten leven” mentaleteit van de nederlanders. Tussen bepaalde grenzen, kan je bijna alles wat je voelt doen.

06-09-2019

Nieuwe serie: Love for Linguistics!

Taal is een van de meest intrigerende eigenschappen van de mensheid. Taal speelt een belangrijke

Lees meer
12-08-2019

Open Dagen in onze Taalhuizen

In de week van 9 september starten onze cursussen weer, dus na de zomervakantie openen

Lees meer