Genevieve van Panhuys - Taalhuis Amsterdam

Genevieve van Panhuys

Genevieve werkt al 30 jaar als taaldocent in Nederland. Daarvoor gaf ze Amerikaanse geschiedenis aan de universiteit in Californië. Toen ze haar maîtrise (Master) LCE (Langues et Civilisations Étrangères) in Parijs deed werkte ze daarnaast als docent Engels en tolk.

 

Ze is tweetalig opgegroeid met Frans en Nederlands en sprak ook al Engels van kinds af aan, dus haar hersenen zijn gewend aan het switchen tussen verschillende talen en je kunt met recht zeggen dat taal er met de paplepel is ingegoten!

 

Genevieve vindt het fascinerend om te zien hoe taalverwerving werkt. Franse les geven bij Taalhuis Amsterdam is echt ‘une douceur’ voor haar, omdat ze cursisten uit de hele wereld heeft. Ze vindt het leuk om anderen te helpen met hun taalambities, neemt allerlei materiaal en natuurlijk een hele dosis ‘joie de vivre’ mee naar de les.

Naast taal is ze ook gek op eten, wijn (en praten over wijn!), literatuur, muziek, film, enfin… tout quoi! En ze houdt van Amsterdam en daarom vind je haar ook als tour guide voor Franse toeristen in de stad!

Leer meer docenten kennen!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.