Piet Oomes - Taalhuis Amsterdam

Piet Oomes

Piet geeft sinds november 2019 Nederlands bij Taalhuis Amsterdam. Na een carriere als filmmaker besloot hij een aantal jaar geleden docent Nederlands te worden en behaalde zijn certificering bij de HvA. Hij vindt het vooral leuk om mensen te helpen een nieuwe taal te verwerven, om na te denken over hoe dat het beste kan en welke aanpak het beste werkt bij verschillende cursisten. Om na te denken over wat taal is, wat je met taal kan en wat je met taal moet kunnen. Zelf heeft hij ooit Italiaans geleerd in Italië, waar hij zich heel eenzaam voelde totdat hij de taal begon te begrijpen. Toen werd het land pas echt magisch.

Naast zijn baan als docent werkt hij in een ‘typisch oud, bruin café’. Met zijn ervaring in de filmwereld is hij nu bezig een workshop samen te stellen waarin hij aan de hand van Nederlandse films samen met cursisten een antwoord probeert te vinden op de vraag wat Nederlanders nou precies zijn. Binnenkort in het Taalhuistheater!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.