Sam Bittinger - Taalhuis Amsterdam

Sam Bittinger

Sinds 2022 doceert Sam Engels bij Taalhuis Amsterdam. Al sinds kleins af aan heeft zij een voorliefde voor taal en onderzoekt zij hoe taal mensen verbindt. Na het behalen van de Bachelor ‘Art History, Criticism and Conservation’ aan de Universiteit van Ohio, heeft Sam ruime ervaring opgedaan als taaleditor en vertaler en is tevens geschoold in het doceren van Engels als tweede taal.

 

Sam houdt ervan de gelijkenissen tussen verschillende talen te vinden en gelooft dat het beste aan een nieuwe taal leren is dat je daarmee een nieuwe cultuur kan ontdekken. Er is niets zo heerlijk als een boek in de oorspronkelijke taal te lezen of te ontdekken dat muziek een hele nieuwe wereld met zich meebrengt.

 

Als ze niet aan het lesgeven of een taal aan het leren is, gaat Sam graag met haar kinderen naar een van de vele mooie groene plekken die Amsterdam te bieden heeft.

Lees meer over taalgelijkenissen en leenwoorden!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.