Kibbeh en tabouleh: Libanese Taalkeuken met Yahia

Libanese Taalkeuken met Yahia

Neem op deze lentedag een kijkje in onze keuken, waar Yahia je zal leren hoe je een smakelijk en traditioneel Libanees gerecht op tafel zet!

We gaan كبة بالصنية (kibbeh bil sanieh) maken, een soort balletjes gevuld met mager rundvlees (of lamsvlees), bulgur en kruiden. Er zit ook zevenkruidenpoeder, ui en pijnboompitten in, en de balletjes zijn mooi goudbruin gebakken.

Naast deze kibbeh maken we ook tabouleh, een salade die oorspronkelijk uit de Libanese bergen komt en er al ook al in de middeleeuwen werd gegeten.

De kibbeh is niet vegetarisch, maar de tabouleh wel.

Tijdens deze workshop van 2,5 uur maak je je eigen Libanese diner, en ondertussen leer je natuurlijk een hoop Arabisch kookvocabulaire.

Als het eten klaar is, trekken we een fles wijn open en dekken we de tafel.

Het programma:
17.00: koken
19.00: aperitivo en de tafel dekken
19.30: aan tafel!

Kibbeh-foto: Ron Dollete via Flickr.

Klik hier om een passe-partout te kopen!
tabouleh
icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.