Amarcord: Cineforum italiano

Cineforum italiano – Amarcord

Cineforum italiano is terug! Onze docent Italiaans Marzia heet je welkom in ons kleine, gezellige filmtheater op de Muiderstraat, waar je oude en nieuwe meesterwerken uit de Italiaanse cinema kunt bewonderen. Na een korte introductie (in het Italiaans en/of Engels) kijken we samen naar de film, en achteraf bespreken we wat we hebben gezien. Ti aspettiamo!

Amarcord (Federico Fellini, 1973)

Deze film vertelt het verhaal van Titta, die als tiener in het Rimini van de jaren dertig woont, de hoogtijdagen van het fascisme. Titta is het alter ego van regisseur Federico Fellini, die je meeneemt in zijn jeugd en de intiemste herinneringen met je deelt. ‘Amacord’ betekent dan ook ‘Ik herinner me’ in het dialect van Rimini.

In de film komt een circus aan ongelooflijke personages voorbij: van de gewilde vrouw La Gradisca en La Tabachéra (de tabakverkoper) tot de dwaze oom die verlangt naar liefde. Deze personages zijn inmiddels stuk voor stuk iconen.

Luister naar onze Italiaanse podcast!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.