Wees welkom in de Taalhuiskeuken en leer van onze Griekse chef Anastasios hoe je je eigen Griekse diner klaarmaakt. Aan het einde van deze workshop heb je een heerlijk gerecht op tafel gezet, en je vocabulaire ook nog eens uitgebreid!
Op het menu:
– Τζατζίκι και φάβα – tzatziki en fava (twee beroemde dips)
– Κρητικός ντάκος με ξινομυζήθρα ή φέτα – dakos uit Kreta, een soort beschuit met zure kaas of fetakaas
– Κολοκύθια γεμιστά με αυγολέμονο – gevulde courgette met citroensaus
Tijdens deze workshop van 2,5 steek je je handen uit de mouwen en geeft Anastasios je veel praktische kooktips en inzicht in de Griekse keuken en cultuur. Je leert hoe je courgette leegmaakt en vult en maakt een typische citroensaus, die goed samengaat met veel Griekse gerechten.
Als het eten klaar is, drinken we een glas Griekse wijn of tsipouro en dekken we de tafel.
Het programma:
17.00: koken
19.30: aperitief en tafel dekken
20.00: aan tafel!
zaterdag 20 april 2024