Kom binnen in onze ‘Taalkeuken’ en duik samen met Chiara en Marzia, onze docenten en ‘koks voor één dag’, in de Italiaanse (eet)cultuur! Je leert traditionele Italiaanse maaltijden uit twee verschillende regio’s bereiden: cecina uit Toscane (hartige kikkererwtenpannenkoek) en pisarei e faso uit Emilia-Romagna (kleine broodkruimgnocchi met een saus van bonen en tomaten).
Beide gerechten maken deel uit van gebruikelijke familiediners in Toscane en Emilia-Romagna, waarbij veel mensen samenkomen om tijd met elkaar door te brengen en lekkere, traditionele gerechten te eten.
Tijdens deze workshop van 2,5 uur steek je de handen uit de mouwen om je eigen Italiaanse maaltijd te bereiden. Tijdens het koken werk je aan je culinaire woordenschat in het Italiaans en hoor je ook interessante verhalen over regionale Italiaanse eetgewoonten en tradities.
Wanneer de voorbereidingen klaar zijn dekken we de tafel en beginnen we met een borrel en een paar voorgerechten. Daarna is het tijd om dit typische ‘comfort food’ te eten en over Italiaanse cultuur, cuisine en taal te kletsen.
Het programma:
17:00 – koken
19:30 – tafel dekken en borrel
20:00 – aan tafel!
Geen kaarten beschikbaar