Spaanse film: La Comunidad (2000) van Álex de la Iglesia

Taalhuis Cinema – La Comunidad (Álex de la Iglesia, 2000)

Dit seizoen openen we onze kleine Taalhuis-bioscoop om een aantal verborgen parels van de mediterrane cinema te laten zien. Iedere taalliefhebber is welkom! Elke maand vertonen we een film in een taal die we op onze school aanbieden.

Voor de vertoning krijg je een korte introductie van een van onze docenten, die je een indruk geeft van de context, en de kenmerken van de film en de regisseur. Een gids waarmee je er het maximale uit kunt halen.

Na afloop van de film zijn er korte conversatie-activiteiten, waarin we napraten over wat we gezien hebben en bespreken wat ons allemaal opviel. Dat mag in de doeltaal, maar het hoeft niet. De films zijn in het Engels ondertiteld.

Deze maand is het de beurt aan Spanje, dus kijken we La Comunidad (2000) van Álex de la Iglesia:

In Madrid ontdekt makelaar Julia 300 miljoen peseta’s in het appartement van een dode man. Ze probeert het fortuin ongemerkt in vuilniszakken het pand uit te smokkelen, maar dat blijkt niet zo makkelijk te gaan als ze had gehoopt: ze komt oog in oog met de buren, die op de dood van de man hadden gewacht, zodat zij zelf beslag konden leggen op het geld. Een zwarte komedie vol claustrofobische suspense, maar ook met tragiek en perverse humor.

19:00 – 19:15 – Introductie
19:15 – 21:15 – Film
21:15 – 22:00 – Nabespreking

Tickets

Taalhuis Cinema – La Comunidad (Álex de la Iglesia, 2000)

vrijdag 5 april 2024

19:00
Muiderstraat 24
€ 15,00 Nu inschrijven
Click here to get a season ticket!

Lees dit blog over de Spaanse taal!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.