Tel Aviv-reis: leer Hebreeuws bij ons

Hebreeuws in Tel Aviv (4-8 juni)

Is er een betere plek om Hebreeuws te leren dan in een stad die ook wel bekendstaat als ‘de eerste Hebreeuwse stad’ (עיר ללא הפסקה)? In juni neemt onze docent Hebreeuws Dor ons mee naar Tel Aviv, waar je een week wordt ondergedompeld in de Hebreeuwse taal en het Israëlische leven. Alle niveaus zijn welkom!

Tel Aviv wordt ook wel ‘de witte stad’ (העיר הלבנה) en ‘de stad die nooit stilstaat’ (עיר ללא הפסקה) genoemd: om twee uur ’s nachts kun je kun je de kroeg in, maar ook alvast buiten de deur ontbijten. De stad is altijd in leven. Maar Tel Aviv heeft ook veel geschiedenis, vooral Jaffa, een deel van de stad waar we ook naartoe zullen gaan. Om maar te zwijgen over de prachtige kust en zee, waar je tien maanden per jaar van de zon kunt genieten.

Informatie over de cursus:
– 5 dagen met taalles van 10.00 uur tot 13.00 uur. Elke dag richten we ons op een ander thema, en in de middag zijn er activiteiten waarin je alles wat je geleerd hebt in de praktijk kunt brengen
– Kleine groepen
– Cursusprijs (dus exclusief vervoer en overnachting): €250,-

Het programma:

Dag 1 – Welkom in Israel en Tel Aviv
Op deze dag leer je hoe je koffie, ontbijt, lunch en avondeten bestelt, en drankjes in een café. We gaan ook samen naar de markt, en doen boodschappen in de ‘shuk’ of in de ‘super’.

Dag 3 – Tijd voor het strand!
Vandaag maken we ons klaar voor een dagje op het strand, en mocht je geen zonnebrand bij je hebben, dan gaan we eerst even langs de סופרפארם – een soort Kruidvat. Ook maak je kennis met Israëlische slang.

Dag 3 – Kunstmarkt in Nachalat Binyamin
Op de kunstmarkt maken we een praatje met verkopers – en wie weet ligt er wel iets wat je wilt aanschaffen. Daarna is het tijd voor een speurtocht in de buurt Nachalat Binyamin.

Dag 4 – Lokaal eten
Vandaag gaan we in de keuken staan, en maken we recepten als hummus en Israëlische salade. Ook gaan we straatnaamborden in Tel Aviv en Jaffa aan een inspectie onderwerpen.

Dag 5 – Jaffa
Als je over de vlooienmarkt slentert is het belangrijk om goed te kunnen onderhandelen, dus dat gaan we precies doen. Ook ontmoeten we locals in Jaffa, een oude havenstad die nu een stadsdeel is van Tel Aviv, met relatief veel Arabische inwoners. Daarna is het tijd voor een afscheidsdiner.

Heb je vragen, of wil je je inschrijven? Stuur een mailtje naar info@taalhuisamsterdam.nl.

להתראות בתל אביב

Tel Aviv1

Lees dit interview met onze docent Hebreeuws!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.