Italiaans in Napels (10-15 april 2023) - Taalhuis Amsterdam

Italiaans in Napels (10-15 april 2023)

Napels zien en dan sterven, zei Goethe ooit al. De stad heeft met zijn 2500 jaar aan historie dan ook zoveel moois te bieden dat je inderdaad eigenlijk niet veel verder hoeft te kijken.

 

En dat kun je binnenkort ook zelf ervaren: raak verdwaald in de kleine steegjes en kom erachter hoe levendig het er is, in al zijn geluiden en tegenstrijdigheden. Zie hoe het is om zowel bij een van de gevaarlijkste vulkanen als een van de meest iconische baaien ter wereld te leven. Dwaal door het historische centrum: een schitterend doolhof van kerken, lijnen vol wasgoed, verborgen theaters, catacomben, kastelen, kleine appartementen (vasci), pizzeria’s, marktjes en monumenten die UNESCO heeft erkend als werelderfgoed. Maar ook: een plek waar de beroemdste Italiaanse liedjes vandaan komen.

 

Deze lente gaat Taalhuis Amsterdam een week naar deze stad, om ondergedompeld te worden in de taal en de Napolitaanse cultuur.

 

Onze docenten Luca (die uit Napels komt!) en Marzia geven elke dag les (met een beetje huiswerk), om zo je taalvaardigheid te activeren. De rest van de dag kun je ‘in het wild’ oefenen. Natuurlijk gaan we ook uit eten, koken we zelf en ontdekken we Napoli.

 

Informatie over de cursus:
– 5 halve dagen aan lessen (dinsdag 11 tot zaterdag 15 april) van 10.00 tot 13.00 uur*
(inclusief kleine pauze)
– Kleine groepen
– Cursusprijs: €250,-
– Mogelijkheid om (extra) privélessen te boeken

*soms is er wellicht een les in de namiddag

 

Niveaus:
Alle niveaus zijn welkom. Nadat je je hebt aangemeld nemen wij contact met je op voor een intake, waarna we de groepen indelen op niveaus.

 

Locatie:
De lessen vinden plaats bij Teatro Il Pozzo e il Pendolo (Piazza San Domenico Maggiore 3)

 

Extra activiteiten:
– Pizza-workshop: €30,-
– Avond met Napolitaanse muziek en een vraag-antwoordsessie met de muzikanten van Nu Genea (die afgelopen zomer nog op Lowlands stonden!): €30,-

Accommodatie:
We adviseren om een verblijf vlak bij Teatro Il Pozzo e il Pendolo te zoeken. Laat vooral weten als je hulp kunt gebruiken!

 

Vervoer naar Napoli:

Wil je met de trein naar Napels? We hebben al een comfortabel en romantisch reisschema gevonden:

Amsterdam > Napels
9 april, 7.46 – vertrek uit Amsterdam
9 april, 19.50 – aankomst in Milaan
9 april, 22.13 – vertrek uit Milaan
9 april, 8.46 – aankomst in Napels

16 april, 21.35 – vertrek uit Napels
17 april, 16.55 – aankomst in Milaan
17 april, 15.13 – vertrek uit Basel
17 april, 21.59 – aankomst in Amsterdam

Neem contact met ons op als je samen met ons met de trein wil!

Ci vediamo a Napoli!

Schrijf je in voor deze reis voor 1 maart 2023

Oefen het Napolitaanse dialect met dit liedje!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.