Modern Griekse geschiedenis (30 april - 7 mei 2022) - Taalhuis Amsterdam

Modern Griekse geschiedenis (30 april – 7 mei 2022)

Dit jaar viert Griekenland 200 onafhankelijkheid en volgend jaar herdenken de Grieken de 100 jaar sinds de tragische climax van de Grieks-Turkse oorlog. Epos en drama wisselen elkaar af in de Griekse geschiedenis.

Op deze reis bezoeken we plekken die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het moderne Griekenland. Het noorden van de Pelopponesos, centraal Griekenland (Roumeli), Epirus.

We beginnen onze reis in Kalavrita, waar de Griekse revolutie zou zijn begonnen. Daarna reizen we naar Messolonghi, waar de revolutie een Europese zaak werd en figuren als lord Byron zich voor de Griekse onafhankelijkheid begonnen in te zetten.

We bezoeken Ioannina en Epirus, de stad van Ali Pasha, en belangrijk tijdens de Balkan oorlogen. En dan rijden we door de indrukwekkende bergen van centraal Griekenland waar nooit een buitenlandse heerser voet aan de grond heeft kunnen krijgen.

We eindigen onze reis in Athene, en epicentrum van de nieuwste Griekse geschiedenis.

Elke dag is er 1,5 uur Griekse les, waarin je basis conversatievaardigheden leert en oefent. Voor gevorderden gaan de lessen over geschiedenis en politiek (gekoppeld aan het programma van de reis).

_____

Het voorlopige programma is alsvolgt:

30 april: Athene > Korinthe > Kalavrita
1 mei: Kalavrita > Messolonghi
2 mei: Messolonghi > Ioannina
3 mei: Ioannina
4 mei: Ioannina > Arta > Agrafa
5 mei: Agrafa > Galaxidi
6 mei: Galaxidi > Athene
7 mei: Athens (optioneel: Makronisos)

Prijs: €650,-
Wij organiseren 8 overnachtingen met ontbijt (op basis van tweepersoons kamers), 4 diners, bus of auto vervoer, Griekse taal- en geschiedenisles.

Je organiseert zelf je reis naar en van Athene, lunch en diner op de dagen met ‘vrije tijd’.

Je kunt voorafgaand aan deze reis naar onze Geschiedenis avonden komen!

 

Griekenland in context!

Neem contact met ons op om je op te geven of voor meer informatie!

De week voor deze reis kun je het Griekse pasen meemaken!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.