Prettige kerstdagen!

21-12-2018

Prettige kerstdagen!

Deze week waren de laatste lessen van 2018.. Een week vol kerstpuzzels, quizzes, kerststollen, lessen met alcohol en ook een prachtige tekst, die volgens ons de perfecte kerstboodschap is, geschreven door  Evgenia (uit Rusland), cursist van Una:

Ode aan de Pyjama.. 

Als we ons hele leven als een eindeloze studie beschouwen, blijkt dat we op school niet zijn geslaagd, maar alleen een formele bevestiging hebben gekregen in de vorm van een stuk papier, ondertekend door een strenge directeur en goedgekeurd door de minister van Onderwijs.
Dus, als we even aannemen dat ons schoolleven nog steeds aan de gang is, dan is mijn schooluniform een pyjama en nu zal ik uitleggen waarom.
Pyjama’s zijn zacht, gezellig en comfortabel. Je voelt je er vrij in, omdat hij je bewegingen niet belemmert en troost om je heen creëert. Pyjama’s als uniform zijn ook erg functioneel – er kunnen zakken in zitten voor belangrijke dingen, en zachte pantoffels zullen de voet niet bederven zoals een ongemakkelijke schoen. In een pyjama kun je eten. In een pyjama kun je slapen. In pyjama’s kun je werken. Het is zelfs mogelijk om deel te nemen aan een hobby! Pyjama’s zijn goed voor iedereen, maar om de een of andere reden niet goedgekeurd in de wereld van strenge jassen, lakschoenen en lederen aktentassen.
In een pyjama kun je nergens heen en denk je na over de zwakheid van de wereld. In een pyjama kun je bij de open haard zitten en knikken. In een pyjama kun je dansen! En niemand kan zingen in een pyjama verbieden.
Maar de realiteit is dat de moderne wereld mijn pyjama-vreugde niet deelt. Ik geloof echter dat pyjama’s, als een soort uniform, perspectief hebben en gewaardeerd zullen worden.

Prettige kerstdagen, Merry Christmas, Buon Natale, Καλά χριστούγεννα, Feliz Navidad, Joyeux Noël, عيد ميلاد مجيد!

   

12-08-2019

Open Dagen in onze Taalhuizen

In de week van 9 september starten onze cursussen weer, dus na de zomervakantie openen

Lees meer
24-07-2019

Taalhuis heeft een nieuwe locatie gevonden!

Goed nieuws! We hebben een nieuwe locatie gevonden! In augustus gaan we verhuizen naar de Tweede

Lees meer