Latijnse les

Latijn

In onze cursussen Latijn staat taalverwerving centraal, maar daarnaast maak je ook kennis met de rijke cultuur, geschiedenis en doorwerking van het oude Rome. Tijdens de lessen komt het Latijn echt tot leven: het leerboek is geheel in het Latijn geschreven, we spreken veel Latijn met elkaar, we luisteren naar Latijnse (koor)liederen, bespreken archeologische vondsten en bekijken fragmenten uit films en series die zich in het oude Rome afspelen.

Nieuwe cursussen starten in de week van 6 mei 2019. Scrol naar beneden voor het rooster.

De cursussen worden gegeven in het CENTRUM (Muiderstraat 24, Sint Nicolaasstraat 59 of Nieuwezijds Voorburgwal 101, ongeveer een week voordat de cursus start ontvang je een bevestiging van de exacte locatie!).

Wil je nog instromen in een van de lopende cursussen? Dat kan! Neem even contact op voor de mogelijkheden.

Kies je niveau

Niveau: Latijn 1

Heb je niet eerder Latijn geleerd, maar zou je er graag mee willen beginnen? Voor de beginnerscursus Latijn is geen voorkennis vereist. Taalverwerving staat in deze cursus centraal, maar je maakt ook kennis met de rijke cultuur, geschiedenis en receptie van het oude Rome. Je bouwt een gedegen basiskennis van de taal op. Tijdens de lessen komt het Latijn echt tot leven: het leerboek is geheel in het Latijn geschreven, je bestudeert typisch Romeinse gewoontes, luistert naar Latijnse (koor)liederen, bespreekt archeologische vondsten én spreekt af en toe zelf Latijn!

14 weken
14 lessen
€ 280,-

Rooster

  • Maandag: 17:30-19:00
  • Start: 09/09 - Laatste les: 16/12
  • Vakantie: 21/10

Lesmateriaal

Familia Romana (€28,00)

Schrijf je in voor Latijn, Latijn 1 Namiddag Centrum (start 09/09)

Niveau: Latijn 2

Heb je de beginnerscursus Latijn afgerond, of vroeger op school Latijn gehad en wil je de draad weer oppakken? Dan kan je je inschrijven voor de cursus Latijn 2! Door gebruik te maken van een leerboek dat geheel in het Latijn geschreven is en door tijdens de lessen zelf veel in het Latijn te spreken, leer je de taal op een directe, natuurlijke manier kennen. Je breidt je woordenschat en kennis van de grammatica aanzienlijk uit. Daarnaast maak je kennis met enkele literaire meesterwerken uit de oudheid, die je (deels) in de brontaal zult lezen.

14 weken
14 lessen
€ 280,-

Rooster

  • Maandag 19:00-20:30
  • Start: 09/09 - Laatste les: 16/12
  • Vakantie: 21/10

Lesmateriaal

Familia Romana (€28,00)

Schrijf je in voor Latijn, Latijn 2 Avond Centrum (start 09/09)

Niveau: Latijn 3

Heb je de cursus Latijn 2 afgerond, of heb je (ooit) eindexamen Latijn gehad en houd je wel van een uitdaging? Tijdens de cursus Latijn 3 word je ondergedompeld in de taal en cultuur van de Romeinen. Door zo veel mogelijk in het Latijn te lezen, spreken en schrijven krijg je een steeds beter taalgevoel en kan je lastigere teksten lezen zonder een ingewikkelde vertaalstrategie. Je bestudeert beroemde passages uit de werken van Tacitus, Ovidius en andere Romeinse schrijvers: zo bekijk je de geschiedenis door de ogen van de Romeinen zelf!

14 weken
14 lessen
€ 280,-

Rooster

  • Maandag 20:30-22:00
  • Start: 09/09 - Laatste les: 16/12
  • Vakantie: 21/10

Lesmateriaal

Familia Romana (€28,00)

Schrijf je in voor Latijn, Latijn 3 Avond Centrum (start 09/09)