Grieks in Athene

In maart, juni en november.

Grieks in Athene

Onderzoek en opgravingen in Griekenland doen wordt leuker als je Grieks spreekt. Daarom heeft Taalhuis Amsterdam  in samenwerking met het Nederlands Instituut in Athene en de opleiding Nieuwgrieks van de Universiteit van Amsterdam intensieve cursussen Grieks in Athene ontwikkeld.  Deze cursussen zijn bedoeld voor studenten en promovendi, maar mocht je niet aan een universiteit verbonden zijn en twijfelen of de cursus misschien toch geschikt is, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

De cursussen geven toegang tot de tentamens Taalverwerving Nieuwgrieks van de Universiteit van Amsterdam.
De eerstvolgende cursussen zijn Grieks II (van A1 naar A2) en Grieks IV (van niveau B1 naar B1+) van 16-24 november  2019. 

Wil je niveau I doen of twijfel je welk niveau geschikt is? Neem contact met ons op (info@taalhuisamsterdam.nl). Bij voldoende aanmeldingen kunnen we een extra niveau toevoegen. 

Aanmelden: nia@nia.gr (deadline 1 oktober 2019)
Meer informatie: info@taalhuisamsterdam.nl

Alvast oefenen? 

Persoonlijke ervaring van Wouter (ambassadeur van het NIA en oud cursist)

“Zelf heb ik de relevante cyclus van cursussen (niveau I tot en met IV) doorlopen en ik kan attesteren dat Kaváfis en Seferis nu net zo na tot mijn hart staan als W.F. Hermans en Gerard Reve. De mogelijkheden om de cursus in synthese te brengen met het culturele hart van Athene zijn daarnaast zeer groot; men kan tijdens de cursus in de avonduren theatervoorstellingen zozeer als de symposiale nachtcultuur ervaren. De Atheense musea zijn natuurlijk van een singuliere kwaliteit en daarenboven is er een paradoxaal politiek en met name daardoor vruchtbaar cultureel klimaat. De financiële crisis geeft een buitengewone spanning en energie aan het Atheens dagelijks leven, dat ondanks de crisis geheel in symbiose staat met grote hoeveelheden zeer diverse Griekse culturele karakteristieken. Die karakteristieken werden voor mij via de Nieuwgriekse taal veel sprekender; ik ben inmiddels zelfs meermaals door Grieken gediagnosticeerd als Grieks van ziel. Meer praktisch heb ik van deze cursussen als archeoloog, kunstcriticus en schrijver opererend in Griekenland en Amsterdam nog dagelijks profijt.”

Neem contact met ons op

Bel +31(0)6-14303131
of mail info@taalhuisamsterdam.nl

contact