Griekse les op Naxos

22-26 april 2019

Griekse les op Naxos

Elk jaar organiseert Taalhuis Amsterdam Griekse lessen op Naxos op verschillende niveaus. In 5 dagen duik je in de Griekse taal en cultuur in een prachtige Cycladische omgeving. Een dagdeel bestaat uit lessen, je krijgt een beetje huiswerk en de rest van de dag kun je besteden aan oefenen met de locals. Natuurlijk gaan we ook uit eten, leren we koken en organiseren we excursies op het eiland!

Duik in de Griekse taal en de Cycladische cultuur van Naxos, van 22 tot 26 april 2019!

De focus ligt op simpele alledaagse gesprekken. Leer o.a. bestellen, boodschappen doen, de weg vragen, kaartjes kopen, een hotelkamer boeken.
Naast het voeren van gesprekken en oefenen met het geleerde vocabulaire, bespreken we ook de naamvallen, werkvoorden en hun vervoegingen, singularis en pluralis van zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden.
Het alfabet wordt als bekend verondersteld. Indien u een alfabetcursus wenst te volgen, kan dat op aanvraag op onze school in Amsterdam of via Skype.

€180,-

5-daagse cursus

5 dagdelen (van 10:00 tot 13:00, met pauze) voor beginners en gevorderden
U schrijft zich in voor de 5-daagse a €180,- . Alfabetcursus: €30,-
Mogelijkheid tot bijboeken van privélessen!

Schrijf je in voor Grieks op Naxos, Niveau I

De focus ligt op conversatie, uitbreiden van vocabulaire en grammaticale structuren. De mellontas en de aoristos – de Griekse toekomstige en verleden tijd – zijn leidend voor dit niveau. We praten over dagelijkse onderwerpen en situaties.
Vervoegingen van werkwoorden in de enestotas – de tegenwoordige tijd, declinatie van de meest voorkomende categorieën zelfstandige- en bijvoeglijke naamwoorden, worden als bekend verondersteld.

€180,-

Schrijf je in voor Grieks op Naxos, Niveau II

Deze cursus is voor cursisten die Grieks spreken en eerder les hebben gehad. De focus ligt op conversatie, het bespreken van het dagelijkse leven en situaties in alle mogelijke Griekse werkwoordstijden. We breiden de kennis van vocabulaire uit en gaan de verdieping in wat grammatica betreft.
Een goede kennis van de taal is vereist. De tegenwoordige, toekomstige en verleden tijden worden als bekend verondersteld en cursisten dienen bekend te zijn met de meeste Griekse grammatica.

Extra activiteiten:
Om het Grieks meteen in praktijk te brengen organiseren wij op het eiland extra activiteiten. (Koken, excursie archeologie e.a.)

€180,-

Schrijf je in voor Grieks op Naxos, Niveau III

Bij voldoende belangstelling kan een vierde niveau plaatsvinden. In de lessen bespreken we o.a. krantartikelen en literaire fragmenten. Deze cursus is bedoeld voor mensen die goed Grieks spreken maar hun vocabulaire willen uitbreiden en de puntjes op de i willen zetten.

€180,-

Schrijf je in voor Grieks op Naxos, Niveau IV

Tot ziens in Griekenland!