Leer Grieks in hartje Amsterdam - Taalhuis Amsterdam

Grieks

« …Ανήκω σε μια χώρα μικρή. Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού του, τη θάλασσα, και το φως του ήλιου. Είναι μικρός ο τόπος μας, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια και το πράγμα που τη χαρακτηρίζει είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή. Η ελληνική γλώσσα δεν έπαψε ποτέ της να μιλιέται.»

“Ik kom uit een klein land. Een stenen kaap in de Middellandse Zee, dat niets heeft behalve de strijd van het volk, de zee en het licht van de zon. Onze plek is klein, maar onze geschiedenis enorm en wat ons kenmerkt is wat zonder onderbreking is doorgegeven. De Griekse taal is er altijd gesproken.”

Giorgos Seferis, toen hij in 1963 de Nobelprijs voor de literatuur kreeg.

Het Grieks is een fascinerende, eenzame vertakking van de Indo-Europese taalfamilie en wordt gesproken in Griekenland en Cyprus. Veel woorden in de mythologie, wetenschap en filosofie vinden hun oorsprong in het Grieks, maar uiteraard praten de Grieken ook over eten, het weer, politiek, muziek, liefde en alle andere dingen in het leven! Dit is ook wat je in de cursussen Grieks bij Taalhuis Amsterdam kunt verwachten. In de eerste cursus (A1.1) leer je het alfabet en zul je waarschijnlijk merken dat het minder mysterieus is dan het eruit ziet. Je maakt kennis met de Griekse naamvallen en de prachtige werkwoorden en structuren. In de A2-, B1-, B2- en C1-cursussen bouw je stapje voor stapje (σιγά σιγά) aan je taalvaardigheden om over allerlei onderwerpen te kunnen praten, lezen en schrijven. Natuurlijk duik je ook in de cultuur en gebruiken met onze Griekse docenten en leer je Griekse liedjes begrijpen over de liefde (αγάπη) en de schoonheid (ομορφιά) van Griekenland. Ελάτε!
___
In juni begint er weer een beginnerscursus! Je vindt het rooster hieronder.
Spreek je al een beetje Grieks en wil je graag instromen in een lopende cursus? Heb je hulp nodig bij het bepalen van je niveau of heb je vragen? Neem contact met ons op via info@taalhuisamsterdam.nl!
In september bieden we weer een volledig rooster aan voor alle niveaus.

Kies je cursus

Privélessen

Pakketten

Maak kennis met onze cursisten!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.