Leer een taal bij Taalhuis Amsterdam - Informatie

Over

Vragen?

Cursussen & inschrijving

Wanneer beginnen de nieuwe cursussen?
De meeste van onze cursussen (1 les per week) beginnen in september, januari en april. Intensieve cursussen (2 lessen per week) beginnen in september, november, januari, februari/maart, april en juni. In juli en augustus organiseren we intensieve zomercursussen van een week voor een aantal talen. Als er veel vraag naar een bepaalde cursus is, voegen we die graag aan ons rooster toe. Het is dus altijd een goed idee om ons te benaderen als je niet kunt wachten om te beginnen! Stuur een e-mail naar info@taalhuisamsterdam.nl.
Hoe schrijf ik me in?
Je kunt je inschrijven door naar de pagina van de betreffende taal te gaan en je niveau te selecteren. Als je je cursus hebt gevonden klik je op de 'registreer'-knop en vul je het formulier in. Je kunt meteen betalen met iDEAL of je creditcard, of je kunt een factuur vragen.
Wat is het juiste niveau voor mij?
Om je niveau te bepalen kan je de cursusbeschrijvingen op de website doorlezen. De beginnerscursussen noemen we 'A1' (compleet niveau) of A1.1 (deelniveau) en we geven bij elke cursus aan welke hoofdstukken van welk boek behandeld worden. Dat kan handig zijn als je eerder met het boek gewerkt hebt. Als je twijfelt, of langere tijd geen les hebt gehad: neem contact met ons op! Stuur een e-mail naar info@taalhuisamsterdam.nl. We maken graag een afspraak met je voor een persoonlijke intake.
Wat betekenen A1, A2, B1, B2, C1 bij de cursusbeschrijvingen?
De indeling van onze cursussen is gebaseerd op het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader (Common European Framework of Reference). De code verwijst naar het niveau dat je aan het eind van de cursus kunt behalen.
In welke taal wordt mijn cursus gegeven?
Onze docenten spreken zoveel mogelijk in de doeltaal - zelfs vanaf het allereerste begin! - en stimuleren je dat zelf ook te doen. Als het nodig is, kan je altijd een vraag stellen in het Nederlands of het Engels.
Waar is mijn cursus?
Je kunt de locatie van elke cursus vinden naast het locatie-icoon bij de cursusbeschrijving. Cursussen met de locatie 'Online' vinden plaats via ZOOM. Cursussen met de locaties 'Dam' (Sint Nicolaasstraat 59), 'Vondelpark'(Tweede Schinkelstraat 26) of 'Hortus' (Muiderstraat 24/Rapenburgerstraat 123-IV) vinden plaats op die respectievelijke locaties. Als de omstandigheden of richtlijnen van het RIVM daarom vragen, behouden we ons het recht voor om cursussen naar een andere locatie te verplaatsen of de lessen online te geven.
Wanneer is het vakantie/is er geen les?
Voorjaarsvakantie: 19-25 febr., Pasen: 1 Apr., meivakantie: 29 apr.-5 mei, Hemelvaart: 9 mei, Pinksteren: 20 mei, zomervakantie vanaf 16 juli.

Betaling

Wat zijn de prijzen?
Je vindt de prijs van elke cursus in het cursusaanbod naast de cursus. We streven ernaar onze cursussen toegankelijk te houden voor zoveel mogelijk mensen. Voor wie dat nodig heeft, is er een korting van 10%. Als je daar gebruik van wilt maken, kies dan 'factuur' als betaalmethode en vermeld de reden op je inschrijfformulier (voltijdstudent/werkloos) en dan bekijken we of je daarvoor in aanmerking komt. Je kunt er ook voor kiezen een beetje extra te betalen, om onze lessen voor ongedocumenteerde vluchtelingen te ondersteunen. Als tien cursisten het extra tarief betalen, kunnen wij in overleg met ASKV een vluchteling een gratis cursus aanbieden.
Hoe kan ik betalen?
Als je je inschrijft voor een cursus of evenement kan je direct betalen met iDEAL of met je creditcard (let op: voor betalingen met creditcard rekenen we een extra tarief van €7,50), of je kan een factuur vragen. Als je een factuur nodig hebt voor je werkgever of voor je eigen administratie, kies dan voor die laatste optie. Als je betaalt met iDEAL of creditcard, ontvang je geen factuur.
Kan ik een factuur voor mijn werkgever krijgen?
Als je met je werkgever hebt afgesproken dat het bedrijf voor je cursus betaalt, kies dan 'betaling met factuur' en vermeld de naam en het adres van het bedrijf (en eventuele andere gegevens die je op de factuur wilt hebben) in het opmerkingenveld op je inschrijfformulier. We sturen je dan een factuur met de bedrijfsgegevens, die je kunt doorsturen naar je werkgever.
Kan ik in termijnen betalen?
Ja, dat kan! Als je kiest voor 'betaling met factuur' kan je in maximaal drie termijnen betalen. De eerste betaling dient binnen veertien dagen na ontvangst van de factuur bij ons binnen te zijn (en voorafgaand aan de start van de cursus). De laatste betaling moet uiterlijk twee weken voor het einde van de cursus/binnen drie maanden (wat er eerst komt) ontvangen zijn. Vermeld je factuurnummer bij elke betaling, dan weten we dat hij voor jouw cursus is!
Hebben jullie mijn betaling ontvangen?
Helaas zijn we niet in de gelegenheid om bij elke betaling die we ontvangen de cursist een persoonlijke bevestiging te sturen. Beschouw daarom je eigen bankafschrift als bewijs van betaling. Als we je betaling niet hebben ontvangen, of een betaling zonder factuurnummer niet naar je hebben weten te herleiden, nemen we contact met je op!
Wat is jullie rekeningnummer?
NL82TRIO0197853730 (BIC: TRIONL2U) - en nu we het toch over nummers hebben: KvK-nummer 77915240, btw-nummer NL861196399B01.

Annulering

Hoe annuleer ik mijn cursusinschrijving?
We begrijpen dat plannen kunnen veranderen en dat je je inschrijving misschien moet annuleren. Dit kan je doen door een e-mail te sturen naar info@taalhuisamsterdam.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan de annulering als je je ten minste twee weken voor de start van de cursus afmeldt. In de twee weken voor de start van de cursus is een administratietarief van €50,- van toepassing. Annulering na de start van de cursus is helaas niet mogelijk. In dat geval blijf je het volledige cursusbedrag verschuldigd, omdat we op je deelname hebben gerekend en een plek in de groep voor je hebben vrijgehouden. (Zie ook onze Algemene Voorwaarden).
Hoe zeg ik mijn privé- of catch-uples af?
Als je een privé- of catch-uples wilt afzeggen of verzetten, kan je dat tot 48 uur voor de les gratis doen. Je kunt de les afzeggen of verzetten door een berichtje te sturen naar je docent en info@taalhuisamsterdam.nl. Privé- en catch-uplessen die korter dan 48 uur van tevoren worden afgezegd, kunnen niet meer verzet worden en worden in rekening gebracht.
Wat moet ik doen als ik niet naar de les kan komen?
Als je niet naar de les kunt komen, stuur dan een berichtje naar je docent. Je docent zal je het huiswerk sturen, zodat je bij kunt werken voor de volgende les. Als je het gevoel krijgt dat je te veel gemist hebt of achterloopt op de rest van de groep, kan je een inhaalles boeken (catch-up class). Een inhaalles kost €50,- per uur (in plaats van het reguliere privétarief van €70,- per uur.)
Kan ik korting/geld terug krijgen als ik een les mis?
Er is geen restitutie voor gemiste lessen. Als je je bij ons inschrijft voor een groepscursus, houden we een plekje voor je vrij en rekenen we op je deelname. We werken bij Taalhuis met kleine groepjes en kleine marges en kunnen binnen onze groepscursussen geen uitzonderingen maken op basis van jouw persoonlijke planning. Wil je meer flexibiliteit? Als een wekelijkse cursus niet in je agenda past, kan je ook kiezen voor privélessen!
Kan ik mijn aanmelding voor een event annuleren?
We waarderen het als je ons laat weten dat je niet kunt komen, maar tickets voor events zijn niet restitueerbaar of overdraagbaar.
Kan ik mijn aanmelding voor een taalreis annuleren?
Het spijt ons te horen dat je niet mee op reis gaat! Je kunt je aanmelding tot een maand voor de eerste dag van de reis kosteloos annuleren. Annuleer je korter dan een maand van tevoren, dan heb je helaas geen recht op terugbetaling en zal je de volledige factuur moeten voldoen.

Het coronavirus

Wat is jullie coronabeleid?
We houden onze groepjes in de school een beetje kleiner dan in de periode voor corona - en natuurlijk vragen we je niet naar de les te komen als je symptomen hebt of wacht op een testresultaat. We behouden ons het recht voor lessen (tijdelijk) naar online te verplaatsen als nieuwe maatregelen van de overheid/het RIVM daarom vragen.

Taalhuis Amsterdam

Waar is Taalhuis Amsterdam?
Onze school heeft verschillende locaties in Amsterdam. Vlak bij de DAM (Sint Nicolaasstraat 59), naast de HORTUS (Muiderstraat 24/Rapenburgerstraat 123-IV) en in de buurt van het VONDELPARK (Tweede Schinkelstraat 26). Je bent welkom om langs te komen in de Muiderstraat tijdens de openingstijden van onze boekwinkel (www.taalhuisamsterdam.nl/books) of e-mail ons voor een afspraak: info@taalhuisamsterdam.nl.

Andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Je vindt ons bij de Dam, de Hortus en het Vondelpark!

Turks leren in Amsterdam
Sint Nicolaasstraat 59 (Dam)
Muiderstraat 24 (Hortus)
Taalhuis Amsterdam Rapenburgerstraat 123 (Hortus)
Rapenburgerstraat 123 (Hortus)
Taalhuis Amsterdam Tweede Schinkelstraat 26 (Vondelpark)
Tweede Schinkelstraat 26 (Vondelpark)

Maak kennis met onze docenten

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.