Leer Turks in hartje Amsterdam

Turks

Merhaba! Welkom bij ‘Türkçe’. Het Turks behoort tot de Oeral-Altaïsche taalfamilie, net als het Fins en Hongaars en het is een zogenaamde ‘agglutinerende’ taal. Dit wil zeggen dat er een systeem van achtervoegsels is waarmee woorden een richting, locatie of bijvoorbeeld bezitsrelatie aanduiden, een ‘zwaan-kleef-aan-taal’ zou je kunnen zeggen. Omdat het Turks tot een andere taalfamilie behoort dan het Nederlands zullen je hersenen in het begin misschien even kraken!
In de Turkse cursussen bij Taalhuis Amsterdam leer je Turks met behulp van het boek ‘Istanbul’, op een communicatieve manier en met veel aandacht voor spreekvaardigheid. Uiteraard nemen de docenten ook (authentiek)materiaal mee naar de les en zo leer je niet alleen de taal, maar spreek je ook (in het Turks!) over Turks eten,  de Turkse cultuur en tradities. Zoals we zeggen in het Turks:‘Bir lisan bir insan, bin lisan bin insan’ (‘Eén taal één persoon, duizend talen duizend mensen.’) Tesekkürler!

Meer lezen over onze school?

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.