Hebreeuwse taalkeuken met Dor - Taalhuis Amsterdam

Hebreeuwse taalkeuken met Dor

Kom binnen in onze ‘Taalkeuken’ en duik samen met Dor, onze docent en ‘kok voor één dag’ in de Joodse cultuur en keuken, en leer hoe je een traditioneel Joods diner bereidt: soep met matzeballetjes (traditionele Joodse dumpling) en latkes (aardappel- en uienbeignets).

Beide gerechten worden traditioneel geserveerd op Joodse familiediners, waar veel mensen samenkomen om elkaar te ontmoeten en te genieten van goed eten en gezelschap. In deze workshop maken we de veganistische versies van deze gerechten.

Tijdens deze workshop van 2,5 uur steek je de handen uit de mouwen terwijl je je eigen Joodse maaltijd bereidt. Terwijl je aan de slag bent, leer je de nodige culinaire woordenschat in het Hebreeuws en enkele interessante verhalen en anekdotes over de traditionele Joodse keuken.

Wanneer de voorbereidingen zijn voltooid, drinken we een ‘borrel’, dekken we de tafel en proeven we een paar voorgerechten. Dan is het tijd om dit comfortfood te proeven en te kletsen over Joodse cultuur, keuken en taal.

Het programma:

17:00 – koken
19:30 – voorgerecht en tafel dekken
20:00 – laten we eten!

Tickets

Hebreeuwse taalkeuken met Dor

Friday 4 April 2025

17:00
Gerard Doustraat 220
€ 55,00 Nu inschrijven
icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.