Neem samen met Dor, docent en “chef voor één avond”, in de Taalhuiskeuken een duik in de Joodse cultuur en keuken. Leer om een echt traditioneel Joods gerecht te maken: challah met aubergine dip.
Zowel de challah als de dips die we maken zijn gerechten die onderdeel uitmaken van traditionele Joodse familiediners, waar veel mensen samen komen om te genieten van het eten en het gezelschap. Tijdens deze workshop zullen we de veganistische varianten van de challah maken samen met dips van aubergine en tahini.
Challah is een gevlochten brood dat meestal op vrijdag wordt gemaakt en gegeten tijdens de Shabbat maaltijd (vrijdagavond). Challah is vaak een beetje zoetig. Naast de challah maken we heerlijke tahini en aubergine salade.
Tijdens de 2,5 uur durende workshop steek je de handen uit de mouwen terwijl je je eigen Joodse maaltijd bereid. Je leert niet alleen de fijne kneepjes van het koken, je leert ook het nodige Hebreeuwse kookvocabulaire afgewisseld met boeiende verhalen en anekdotes over de traditionele Joodse keuken.
Na de voorbereidingen dekken we de tafel en met een drankje in de hand eten we alvast wat hapjes. Daarna is het tijd om deze heerlijke maaltijd te eten en te kletsen over Joodse cultuur, de Joodse keuken en taal.
Programma
17:00 – koken
19:30 – hapjes en tafeldekken
20:00 – aan tafel!
vrijdag 14 november 2025