Koerdisch: Over gesproken talen

Over gesproken talen – Koerdisch

Het Koerdisch bestaat uit een groep talen die tot de Iraanse tak van de Indo-Europese taalfamilie behoren. Het wordt gesproken in de regio Koerdistan en door de Koerdische diaspora, dus voornamelijk door mensen uit Irak, Iran, Syrië, Armenië en Turkije. Deze lezing wordt gegeven door Michiel Leezenberg, universitair hoofddocent Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en gespecialiseerd in islamitische filosofie.

Spreker: Dr. Michiel Leezenberg
Moderator: Diederik Burgersdijk/Lieke Rademakers

Deze lezing is in het Nederlands, en vindt plaats op 10 februari 2023, op Muiderstraat 24. Je kunt je hieronder aanmelden.

Voor studenten (in het hoger onderwijs) hanteren we een toegangsprijs van 5 euro. Meld je aan door een email te sturen naar info@taalhuisamsterdam.nl

Beeld: Nóra Bartóki-Gönczy, via Wikimedia Commons

Ons hart gaat uit naar de Koerdische, Turkse en Syrische mensen in de door de aardbeving getroffen gebieden en de totale opbrengst van deze lezing zullen we doneren aan giro 7244.

Deze lezing is vol.

Lees meer over (de etymologie van) deze mediterrane talen!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.