Taalhuis Cinema: La Haine (Mathieu Kassovitz, 1995) - Taalhuis Amsterdam

Taalhuis Cinema: La Haine (Mathieu Kassovitz, 1995)

Dit seizoen openen we onze kleine Taalhuis-bioscoop om een aantal verborgen parels van de mediterrane cinema te laten zien. Iedere taalliefhebber is welkom! Elke maand vertonen we een film in een taal die we op onze school aanbieden.

Voor de vertoning krijg je een korte introductie van een van onze docenten, die je een indruk geeft van de context, en de kenmerken van de film en de regisseur. Een gids waarmee je er het maximale uit kunt halen.

Na afloop van de film zijn er korte conversatie-activiteiten, waarin we napraten over wat we gezien hebben en bespreken wat ons allemaal opviel. Dat mag in de doeltaal, maar het hoeft niet. De films zijn in het Engels ondertiteld.

Deze maand is het de beurt aan Frankrijk en kijken we La Haine van Mathieu Kassovitz (1995):

La Haine is een rauw portret van drie jongemannen aan de rand van de maatschappij. Deze zwart-witfilm is vandaag nog onverminderd relevant. We volgen drie jongemannen, Saïd (Saïd Taghmaoui), Hubert (Hubert Koundé), and Vinz (Vincent Casse) die in de Franse ‘banlieue’ wonen. Na rellen komt Saïd door politiegeweld in het ziekenhuis terecht. Zijn twee vrienden zijn woedend en nemen wraak op de politie.

18.00 – Bar open
19.00 – 19.15 – Introductie
19.15 – 21.15 – Film
21.15 – 22.00 – Nabespreking

Tot 3 november!

Lees ons blog!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.