Molasses ('Zwarte honing'): Kom deze film kijken in de Taalhuis Cinema

Taalhuis Cinema – Assal Eswed (‘Zwarte honing’, 2010)

Dit seizoen openen we onze kleine Taalhuis-bioscoop om een aantal verborgen parels van de mediterrane cinema te laten zien. Iedere taalliefhebber is welkom!

Elke maand vertonen we een film in een taal die we op onze school aanbieden. Voor de vertoning krijg je een korte introductie van een van onze docenten, die je een indruk geeft van de context, en de kenmerken van de film en de regisseur. Een gids waarmee je er het maximale uit kunt halen.

Na afloop van de film zijn er korte conversatie-activiteiten, waarin we napraten over wat we gezien hebben en bespreken wat ons allemaal opviel. Dat mag in de doeltaal, maar het hoeft niet. De films zijn in het Engels ondertiteld.

Deze maand is het de beurt aan de Arabische wereld, dus we kijken Assal Eswed (‘Zwarte honing’, 2010) van Khalid Mar’iee:

Masry Sayed El-Araby besluit op zijn dertigste terug te keren naar zijn thuisland Egypte, om zich daar te vestigen nadat hij sinds zijn tiende in de Verenigde Staten had doorgebracht. Na aankomst wordt hij onder meer opgelicht en verliest hij zijn Amerikaanse paspoort. In een vlaag van woede gooit hij ook zijn Egyptische paspoort weg, waardoor hij gestrand raakt totdat hij al zijn documenten terug kan krijgen. De film belicht tegenstellingen in de Egyptische samenleving en Arabische samenlevingen in het algemeen, en laat zien waarom hun jongeren in het buitenland op zoek gaan naar een betere toekomst. Maar ook de mooie dingen waardoor Egyptenaren er juist blijven of naar terugkeren: de mensen, hun moraal, de warmte van het gezin en het aanvaarden van de situatie.

19:00 – 19:15 – Introductie
19:15 – 21:15 – Film
21:15 – 22:00 – Nabespreking

Lees meer over de verschillende Arabische dialecten:

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.