Turkse film: kijk Sevmek Zamani (1965, Metin Erksan) met ons

Taalhuis Cinema: Sevmek Zamanı (Metin Erksan, 1965)

Dit seizoen openen we onze kleine Taalhuis-bioscoop om een aantal verborgen parels van de mediterrane cinema te laten zien. Elke maand vertonen we een film in een taal die we op onze school aanbieden. Iedere taalliefhebber is welkom!

Deze maand is het de beurt aan Turkije, dus kijken we Sevmek Zamani (1965) van Metin Erksan.

Programma
19.00 –  Introductie
19.15 – Film
21.00 – Napraten

*Toegang is inclusief een drankje. De film is Engels ondertiteld, introductie en nabespreking zijn in het Engels of Turks (afhankelijk van de voorkeur van het publiek).

Wat te verwachten
Voor de vertoning krijg je een korte introductie van een van onze docenten, die je een indruk geeft van de context, en de kenmerken van de film en de regisseur. Een gids waarmee je er het maximale uit kunt halen.

Na afloop van de film zijn er korte conversatie-activiteiten, waarin we napraten over wat we gezien hebben en bespreken wat ons allemaal opviel. Dat mag in de doeltaal, maar het hoeft niet. De films zijn in het Engels ondertiteld.

Over de film
Op een regenachtige dag op een van de Prinseneilanden in Istanboel ontdekt een vrouw dat een man geobsedeerd is door haar foto. De film Sevmek Zamanı zit vol prachtige beelden, en gaat over klassenstrijd, westerse versus oosterse liefde en geïdealiseerde beelden van vrouwen. Als kijker ben je getuige van een platonisch liefdesideaal dat de alledaagse, aardse aard van intimiteit overstijgt. De film was baanbrekend in Turkije, omdat het cinema als kunstvorm beschouwde in plaats van entertainment.

Meer Turkse cultuur:

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.