Doe mee met onze docent en “chef-voor-een-avond” Filiz in de Taalhuiskeuken en neem een duik in de Turkse cultuur en keuken. Leer hoe je zelf traditionele Turkse gerechten kan maken: kuru dolma (gevulde gedroogde paprika’s en aubergines) en cacık (Turkse tzatziki).*
Deze gerechten zijn niet alleen onderdeel van de Turkse keuken, ze worden een wijd gebied gedeeld, van de Balkan tot het Midden-Oosten. Hoewel de recepten verschillen tussen de regio’s, hebben ze een gemeenschappelijke deler: ze smaken als thuis.
Tijdens de 2,5-uur durende workshop steek je je handen uit de mouwen om je eigen Turkse maaltijd te maken. Terwijl je bezig bent leer je het essentiële Turkse kookvocabulaire en hoor je interessante verhalen en anekdotes over de traditionele Turkse en regionale keuken.
Als de voorbereidingen klaar zijn, dekken we de tafel en genieten we van wat borrelhapjes. Daarna is het tijd om dit heerlijke Turkse comfort food te eten, te kletsen over de Turkse cultuur, keuken en taal.
*Dolma is veganistisch, cacık is vegetarisch.
Programma:
17:00 uur: koken
19:30 uur: borrelhapjes en tafeldekken
20:00 uur: Aan tafel!
—
Bekijk ook onze andere Taalkeuken evenementen:
12 december 2025 – Griekse Taalkeuken met Anastasis
17 januari 2026 – Nederlandse Taalkeuken met Flemming en Lieke
Geen kaarten beschikbaar