Grieks op Naxos in 2024 - Taalhuis Amsterdam

Grieks op Naxos in 2024

In het midden van de Cycladische Eilanden ligt Naxos, de perfecte plek om over het strand te slenteren, in de zee te zwemmen en te verdwalen in het labyrint van smalle steegjes in Naxos City. En voor ons was het ook de perfecte plek om ons in de Griekse taal onder te dompelen – er is immers geen betere manier om Grieks te leren dan er de hele dag mee omringd te zijn.

 

 

We bereikten het eiland na een intense boottocht en hebben kennisgemaakt bij Μέλι και Κανέλα in het idyllische centrum van Naxos.

 

 

Nadat we gewekt waren door het geruis van de zee begon elke dag met een wandeling (of beter gezegd: klim) van 20 minuten van het hotel aan het strand naar het hoogste punt van Naxos, waar de lessen plaatsvonden.

 

 

‘s Ochtends werkten we aan onze Griekse taalvaardigheid en brachten de middagen door op het strand, in de plaatselijke horeca, op wandeltochten en op excursies naar de archeologische bezienswaardigheden van het eiland.

 

 

Tijdens een boottocht rond het eiland hebben we een paar van de vele, vele woorden geleerd die het Grieks voor zeevoertuigen kent (βάρκα, πλοίο, καράβι, om er maar een paar te noemen). Maar de ster van de show was de prachtige zonsondergang (ηλιοβασίλεμα)!

 

 

De lessen op donderdag waren gefocust op culinair vocabulaire ter voorbereiding op een kookworkshop bij Axiotissa. Onder begeleiding van Giannis (onze chefkok) hebben we gevulde courgette (κολοκύθι), gemarineerde artisjokken (αγκινάρα), aubergine (μελιτζάνα) en meer klaargemaakt – en natuurlijk van het heerlijke resultaat genoten.

 

 

Gedurende de week werkten we aan een bingo-opdracht met woorden voor plaatselijke specialiteiten en andere gerelateerde thema’s als aanleiding om de cultuur van het eiland te ontdekken en met bewoners te praten. Melvin presenteerde aan het einde een imposante collectie van bewijsmateriaal en werd verkozen tot winnaar van de Naxosbingo.

 

 

Kijk hier naar een kleine video-impressie van de reis (credits naar Jaap voor het bewerken) en houd de website in de gaten voor de volgende kans om op locatie Grieks te leren!

 

 

Hier is wat de deelnemers over de reis te vertellen hebben:

 

“A fantastic week that was fun filled and engaging. The course was run by experienced enthusiastic teachers using a variety of interactive strategies to encourage language development and talk. It was particularly great to be on a Greek island so you could practise, talk and explore the island through excursions and food. Thank you for a wonderful week!”

– Yasmin

 

“The Taalhuis course on the magical island of Naxos enabled me to grow in confidence and enjoy practising the Greek language in situ. The fellow students and the teachers were bursting with enthusiasm and positivity, which was highly infectious. I cannot wait for further opportunities to learn with Taalhuis.”

 

Lees meer over onze reizen naar Griekenland:

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.