Nederland in zintuigen (by Lea Hermenault) - Taalhuis Amsterdam

Nederland in zintuigen (by Lea Hermenault)

Lea Hermenault is French and studies Dutch in Anne-Margriet’s B1.3 class. Below you can read the beautiful outcome of her assignment about ‘Nederland in 5 zintuigen’ (The Netherlands in 5 senses).

 

ZIEN
Ik zie Nederland als een groen land met aandacht voor natuur: er is veel landbouw buiten de steden, veel bomen in de steden, veel planten op de stoep (althans in de Jordaan waar woon ik) en veel bloemen in de huizen.

HOREN
Ik hoor de klokken van de Amsterdamse kerken. Ik woon in de Jordaan dus ik hoor soms ook de muziek die uit de Westerkerk komt. Ik vind het heel mooi.

RUIKEN
Ik ruik minder benzine in Amsterdam dan in Parijs bijvoorbeeld. Voor mij lijkt de lucht gezonder in Amsterdam dan in Parijs.

PROEVEN
Ik proef vaak hete pepers in het eten. Vroeger was ik absoluut niet gewend aan pikant eten. Volgens mij houden Nederlanders van pikant eten. Ik vind dat het soms niet een subtiele manier is om smaak aan eten te geven.

VOELEN
Sinds ik in Nederland woon heeft mijn gezicht nieuwe sensaties gevoeld omdat … ik fiets! Als je loopt kan je jouw gezicht beschermen, maar het is moeilijker als je fietst. Dus als je fietst voelt jouw gezicht meer sensaties zoals de kou in de winter, de zon in de zomer, de sneeuw die bijt, de regen, etc. Het geeft mij het gevoel dat ik leef.

This blog was written by Anne-Margriet’s student Lea Hermenault
(Picture by Una)

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.