Diederik Burgersdijk - Taalhuis Amsterdam

Diederik Burgersdijk

Diederik Burgersdijk is op verschillende vlakken vriend van Taalhuis Amsterdam: hij volgende verschillende cursussen modern Grieks en Italiaans. Zijn doel was om in het Italiaans papers te publiceren en presenteren, welk doel hij inderdaad na een aantal jaren studie bereikte. Bovendien werd hij redactioneel bestuurslid van de Rivista storica dell’Antichità aan de Universiteit van Bologna.

 

Diederik doceert Latijn, oud Grieks en klassieke geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en College Utrecht, voor zowel Nederlandse als buitenlandse studenten. Hij combineert deze cursussen met een baan op het Cartesius Lyceum in Amsterdam. Elk jaar organiseert hij de ‘intensieve taaltraining’ Masterclasses in Taalhuis Amsterdam voor studenten die het staatsexamen Latijnse taal en literatuur wensen te behalen. Zijn favoriete bezigheid naast lesgeven is het modereren van lezingen bij SPUI25 en Taalhuis Amsterdam, waaronder – alweer sinds enkele seizoenen – de collegereeks About Ancient Languages. Als vertrouwd anker deelt Diederik zijn passie voor (klassieke) Mediterraanse Talen met de mensen die hij bij Taalhuis Amsterdam ontmoet.

Lees meer over dit historische Griekse 'oog' symbool!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.