Farah de Haan - Taalhuis Amsterdam

Farah de Haan

Farah heeft Arabisch gestudeerd in Amsterdam en Cairo, waar ze momenteel ook woont. Ze begon in 2016 met lesgeven bij Taalhuis Amsterdam, waar ze toen nog de enige Arabische docent was. Hoewel haar vader Egyptisch is, groeide Farah niet op met de Arabische taal. Ze weet daarom goed hoe uitdagend het kan zijn om Arabisch te leren, en helpt haar cursisten graag het Egyptische dialect machtig te maken door uit haar eigen leerproces te putten.

 

Sinds 2018 organiseert Farah de jaarlijkse Taalhuis-reis naar Egypte, waar studenten worden ondergedompeld in de Egyptische taal en cultuur en ontdekken waarom Egypte ook wel umm iddunya – moeder van de wereld – wordt genoemd. Naast Taalhuis werkt Farah in de internationale ontwikkelingssector, waarbij ze zich richt op ondersteuningsprogramma’s voor startende ondernemers. Ze is ook de mede-oprichtster van Noss e Noss, een collectief dat bi-culturele identiteit onderzoekt door middel van beeld, geluid en woord.

Lees Farah's blog!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.