Heba Dakkak - Taalhuis Amsterdam

Heba Dakkak

“MarHaba ya shabaab!” Heba is 23 jaar oud en geeft bij Taalhuis Amsterdam Arabisch aan zowel volwassenen als kinderen. Ze kwam zes jaar geleden naar Nederland vanuit Halab (Aleppo) in Syrië en is nu verliefd op “dit mooie kleine land”.

 

Ze houdt ook erg van boeken, vooral van Arabische en Russische literatuur. Daarnaast zijn lesgeven en talen leren haar grote liefdes. Ze kijkt er altijd naar uit om een nieuwe taal te leren, en de cultuur en de mensen die hem spreken te leren kennen. Afgezien van Arabisch, Engels en Nederlands, is Heba nu ook Hebreeuws aan het leren aan de universiteit.

 

Heba heeft meerdere favoriete Arabische woorden, die ze ook gebruikt wanneer ze Engels of Nederlands praat: inshallah, yalla, tamaam en Tayib. “Dus yalla kom naar Taalhuis om Arabisch of Levantijns te leren. Bshuufkon snel na de lockdown inshallah!”

 

Lees hier het hele interview met Heba!

teacher Heba

 

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.