Susanne Buijze - Taalhuis Amsterdam

Susanne Buijze

Susanne heeft Egyptisch Arabisch en Modern Standaard Arabisch gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en in Caïro. Ze heeft daarnaast ook kennis van Sudanees Arabisch. Momenteel woont ze in Caïro, waar ze haar masterscriptie voor Arabische Studies afmaakt.

 

Susanne heeft een diepe waardering voor de verfijndheden en complexiteit van de Arabische taal en cultuur en heeft er een passie voor om deze met anderen te delen. Ze beschouwt haar eigen leerproces als een levenslang project om meer van de rijkdom van de Arabische taal en cultuur te ontdekken.

 

Susanne geeft sinds lente 2024 les bij Taalhuis Amsterdam, na het behalen van haar lesbevoegdheid in Arabisch als vreemde taal. Als iemand met Nederlands als moedertaal die sinds haar 27ste Arabisch leert, kent ze de uitdagingen en moeilijkheden van het leren van Arabisch maar al te goed. Ze maakt in haar lessen gebruik van deze ervaringen.

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.