Doe mee met onze docenten en chefkoks Chiara en Marzia en duik de Italiaanse cultuur en keuken in. Leer om twee traditionele Italiaanse gerechten te maken uit twee verschillende regio’s: strichetti uit Emilia-Romagna en crostini uit Toscane.
Deze gerechten worden gewoonlijk geserveerd tijdens familiediners, waar mensen samenkomen om te genieten van goed traditioneel eten. Strichetti is een type eierpasta en wordt in de vorm van een vlindertje gesneden. Het maken van deze vrolijke pasta is leuk om te doen en het is dan ook een populair gerecht voor familielunches in Emilia-Romagna, als variatie op de bekende tagliatelle. Crostini zijn een van de vele manieren waarop de Italianen brood eer aan doen. Brood weggooien is uit den boze en het wordt dan ook bewaard en omgetoverd tot iets anders: bijvoorbeeld heerlijke crostini.
Tijdens deze workshop van 2,5 uur, worden je handen aan het werk gezet om je eigen Italiaanse maaltijd te maken. Terwijl je aan het koken bent, leer je het belangrijkste Italiaanse kookvocabulaire en bovendien hoor bijzondere verhalen en anekdotes over traditionele Italiaanse en regionale gastronomie.
Na het koken geniet je van een lekkere aperitivo: we dekken de tafels en proeven wat voorgerechtjes. Daarna is het tijd om dit Italiaanse comfort food te proberen en te kletsen over de Italiaanse cultuur, keuken en de taal.
Het programma
17:00 uur: koken
19:30 uur: aperitivo en tafeldekken
20:00: aan tafel!
Zaterdag 11 oktober 2025, Gerard Doustraat 220
zaterdag 11 oktober 2025