Italiaanse workshop 'Lirica' – de taal van Puccini - Taalhuis Amsterdam

Italiaanse workshop ‘Lirica’ – de taal van Puccini

In mei 2024 wordt Il Trittico van Giacomo Puccini uitgevoerd door De Nationale Opera, een mooie aanleiding om eens stil te staan bij de Italiaanse opera in het algemeen, en het werk van Puccini in het bijzonder.

In deze workshop neemt docent Italiaans Elena je mee langs verschillende werken van deze Italiaanse componist. We praten over de wereld van Puccini, en gaan daarbij in op de context, verhalen en personages in zijn meesterwerken – maar zeker ook de taal die hij gebruikte. Zo oefen je je Italiaans terwijl je wordt ondergedompeld in de Italiaanse cultuur, luistert naar de verschillende arie, leert over de geschiedenis en bespreekt welke je de mooiste vindt.

– La Bohème
– Tosca
– Il Trittico (Il tabarro, Suor Angelica en Gianni Schicchi)
– Madama Butterfly
– Turandot

Over de docent:
Elena Crescenzo is oorspronkelijk afkomstig uit Campanië en woont sinds 2014 in Amsterdam. De afgelopen jaren heeft ze Italiaanse lessen gegeven en workshops over Italiaanse cultuur georganiseerd, met een speciale focus op boeken. Ze heeft op vrijwillige basis de Italiaanse bibliotheek voor kinderen in Amsterdam ‘I Libri Volanti’ opgericht. Bovendien promoot ze Italiaanse literatuur, met een speciale interesse in opkomende auteurs, via haar online boekenwinkel ‘La Corrente – Met en Voor’.

Elena heeft verschillende cursussen creatief schrijven gevolgd en is een enthousiaste lezer die gelooft in de waarde van woorden en verhalen in het algemeen. Andere passies van haar zijn theater, in het bijzonder opera, en reizen.

___

Deze workshop is in het Italiaans en is geschikt voor studenten met niveau B1 en hoger. Het vindt plaats tussen 17.00 en 20.00 uur – inschrijven kan hieronder.

Meer Italiaanse muziek:

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.