Museumbezoek en lezing - Julius Caesar - Taalhuis Amsterdam

Museumbezoek en lezing – Julius Caesar

Julius Caesar: ik kwam, ik zag en ging ten onder

Aankomend najaar brengt H’ART Museum (tot 31 augustus a.s. Hermitage Amsterdam) een tentoonstelling over Gaius Julius Caesar (100 – 44 v. Chr.). Deze allereerste solotentoonstelling in Nederland over Caesar wordt georganiseerd in samenwerking met twee Italiaanse musea, Museo Archeologico Nazionale in Florence en Museo Nazionale Romano in Rome en tal van musea in Duitsland en Nederland. De tentoonstelling laat het levensverhaal van de Romeinse veldheer, politicus, staatsman en schrijver zien. In het kader van de samenwerking tussen Taalhuis Amsterdam en Dante Alighieri Amsterdam nodigen we je uit om de lezing van Dante Amsterdams voorzitter Eric Moormann bij te wonen.

Eric Moormann is als gastconservator betrokken bij deze tentoonstelling die vanaf 16 september te zien is. Op vrijdag 6 oktober geeft hij een inleiding over de figuur Caesar en licht hij de tentoonstellingsopzet toe. Aansluitend kun je de tentoonstelling op eigen gelegenheid bekijken.

Na afloop is er een Italiaans aperitivo om de hoek van H’ART, in Muiderstraat 24.

Prof. dr. Eric M. Moormann studeerde klassieke talen, Italiaans en klassieke archeologie in Nijmegen. In 1986 promoveerde hij op een proefschrift over de relatie tussen antieke beeldhouwkunst en Romeinse schilderkunst. Vervolgens was hij lange tijd verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2002 was Moormann hoogleraar klassieke archeologie aan de Radboud Universiteit. Daarnaast was hij ook nog werkzaam in Napels, Rome en Athene. In 2021 ging hij met emeritaat.

Kosten: Toegang tot de lezing is gratis voor leden van Dante Alighieri Amsterdam. Om de tentoonstelling te bekijken heb je een toegangskaartje of museumjaarkaart nodig.
Aanmelden: Voor aanmelding mail je naar info@danteamsterdam.nl. Je kunt je tot uiterlijk 3 oktober 2023 aanmelden. (Aanmelding is noodzakelijk i.v.m. een beperkt aantal plaatsen. Registratie geschiedt op volgorde van binnenkomst.)

Tot 6 oktober

Meer over Dante Alighieri Amsterdam

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.