Samenwerking met Dante Alighieri Amsterdam - Taalhuis Amsterdam

Samenwerking met Dante Alighieri Amsterdam

Vanaf september 2023 gaan Taalhuis Amsterdam en Vereniging Dante Alighieri Amsterdam samenwerken om Italiëliefhebbers in en rond Amsterdam een nog completer programma te kunnen bieden.

Dante Alighieri Amsterdam organiseert lezingen, filmavonden, cursussen en andere activiteiten over een breed scala aan onderwerpen zoals geschiedenis, literatuur, kunst, film, muziek, gastronomie en reizen. Dus voor elke Italiëliefhebber wat wils!

Via je lidmaatschap heb je toegang tot de diverse activiteiten en voordelen die je eigen ‘comitato’ je biedt. Daarnaast ben je als lid van Dante Alighieri welkom bij de lezingen en activiteiten van de andere ‘comitati’ in Nederland. Dante Alighieri Amsterdam heeft tegen de driehonderd leden.

In Amsterdam vinden de lezingen en filmavonden meestal plaats in de aula van Het Amsterdams Lyceum.

Lezingen
De lezeingen gaan over diverse historische, geografische en vele andere interessante zaken die iets met Italië te maken hebben. Natuurlijk veel kunst en cultuur, maar ook andere zaken komen aan bod, zoals de dialecten van Italië, gastronomische aspecten, Italiaanse wijnen en Italianen in Nederland. Er zijn veel gedetailleerde lezingen over specifieke onderwerpen, maar ook meer algemene voorlichtingen. Na afloop is er een drankje en de gelegenheid andere leden te ontmoeten.

Filmavonden
Tijdens de filmavonden leidt een van de leden een film in en daarna wordt de film vertoond. Uiteraard gaat het in de meeste gevallen om een Italiaanse film, vaak een die niet zo bekend is. De meeste films hebben ondertiteling (Nederlands, Engels of Italiaans). Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje.

Reizen
Twee keer per jaar wordt er een reis georganiseerd naar Italië. De reizen staan onder leiding van voorzitter Professor Eric Moormann. Een reis duurt ruim een week, alleen de eerste en laatste avond wordt er gemeenschappelijk gegeten in een restaurant.

Taalcursussen
Voor taalcursussen werkt Dante Alighieri samen met Taalhuis Amsterdam.
Als je je inschrijft voor een cursus Italiaans kun je (als je dat wilt) je eerste jaar gratis lid worden van Dante Alighieri Amsterdam. En leden kunnen gratis deelnemen aan ons maandelijkse caffè parlante!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.