Stamppot boerenkool: Nederlandse kookworkshop

Nederlandse Taalkeuken met Sharon en Lieke

Kom lang in onze Taalkeuken, waar Sharon en Lieke je van harte welkom heten en laten zien hoe je dé Nederlandse wintermaaltijd maakt: boerenkoolstamppot. Hoewel zowel aardappelen als boerenkool oorspronkelijk niet van Nederlandse bodem komen, groeien ze hier wel degelijk heel goed, dus geen verrassing dat ze alsnog op ons bord terecht zijn gekomen. En als je ze met elkaar combineert en er een stamppot van maakt, is het wel degelijk een typisch Nederlands gerecht. (Het is zelfs uitgeroepen tot nationaal gerecht door het tijdschrift Quest.) Deze warme en eenvoudige maaltijd is erg geschikt voor de koude winterdagen.

Tijdens deze workshop van 2,5 steek je je handen uit de mouwen en maak je dit gerecht zelf, en ondertussen kun je ook een hoop Nederlands vocabulaire leren.

Je kunt de boerenkool voorgesneden in de supermarkt kopen, maar wij beginnen vanaf nul en snijden deze groente zelf. De andere ‘helft’ van dit gerecht zal er ook zijn: rookworst! We gebruiken biologisch vlees, en zorgen er ook voor dat er een vegetarische versie is.

Als nagerecht maken we onze eigen appeltaart (met opgeklopte slagroom, uiteraard). Als de taart in de oven zit en het eten klaar is, dekken we de tafel en beginnen we met een borrel, en proeven we wat typisch Nederlandse hapjes. Daarna is het tijd voor de stamppot, en praten we over de Nederlandse cultuur, keuken en taal.

Het programma
17:00: koken
19:30: borrelen en tafel dekken
20:00: aan tafel!

Tickets

Nederlandse Taalkeuken met Sharon en Lieke

zaterdag 10 februari 2024

17:00
Tweede Schinkelstraat 26
€ 55,00 Nu inschrijven

Nederlandse Taalkeuken met Sharon en Lieke

zaterdag 10 februari 2024

17:00
Tweede Schinkelstraat 26
€ 55,00 Nu inschrijven
Click here to get a season ticket!

Zie je in de keuken op 10 februari!

Meer Nederlands

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.