Ontdek de Nederlandse natuur: Abcoude-Weesp (14 km)

Ontdek de Nederlandse natuur: Abcoude-Weesp (14 km)

Kom mee wandelen met docent Nederlands Elianne! Op slechts 20 minuten van station Amsterdam Centraal kun je al talloze boerderijen en schattige dorpjes vinden. Tijdens deze wandeling van 14 kilometer leer je belangrijke Nederlandse woorden die te maken hebben met de natuur, en oefen je je spreekvaardigheid door gesprekken te voeren over koetjes en kalfjes (small talk) en allerlei leuke activiteiten te doen.

Halverwege de wandeling gaan we lunchen in een echt fort. Wist je dat er rondom Amsterdam meerdere forten te vinden zijn? Samen vormen ze de ‘Stelling van Amsterdam’, een verdedigingslinie die zo’n 135 kilometer lang is en werd aangelegd rond 1900.  We eindigen de wandeling in Weesp, een historisch stadje van 700 jaar oud. Daar kun je nog een drankje op het terras drinken en de trein naar huis nemen.

Wat je mee moet nemen:
– stevige schoenen
– regenkleding
– iets te eten voor de lunch (in het fort kun je ook koffie en thee met cake krijgen)
– een fles water of een thermosfles

De wandeling vindt plaats op zaterdag 24 september. We beginnen om 11.15 uur bij treinstation Abcoude en eindigen rond 16.00 uur in Weesp. Je treinkaartje is niet inbegrepen in de prijs, maar een kop koffie of thee in het fort wél!

Sommige Nederlandse woorden, zoals 'landschap', komen oorspronkelijk uit het Engels:

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.