Baskisch: Over gesproken talen

Over gesproken talen – Baskisch

Het Baskisch wordt gesproken in Baskenland, dat in het Spaans-Franse grensgebied ligt. En toch is het een van de weinige niet-Indo-Europese talen van Europa. Deze lezing wordt gegeven door Roberto Dagnino, universitair docent Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Straatsburg, maar ook liefhebber (en spreker) van de Baskische taal. Hij bereidt momenteel onder andere onderzoek voor naar de Baskische vertalingen van Anne Franks dagboek en contacten tussen Baskische en Vlaamse nationalistische kringen, en zal iets vertellen over de grammatica, geschiedenis en politiek-identitaire kant van de taal.

Spreker: dr. Roberto Dagnino
Moderator: Diederik Burgersdijk/Lieke Rademakers

Deze lezing is in het Nederlands en vindt plaats op 16 juni 2023, op Muiderstraat 24. Je kunt je hieronder aanmelden.

Voor studenten (in het hoger onderwijs) hanteren we een toegangsprijs van 5 euro. Meld je aan door een email te sturen naar info@taalhuisamsterdam.nl

Beeld: David Baron via Flickr

Lees meer over (de etymologie van) deze mediterrane winden!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.