Damascus Aleppo: Kom deze film kijken in de Taalhuis Cinema

Taalhuis Cinema – Damascus Aleppo (Basel Al-Khatib, 2018)

Dit seizoen openen we onze kleine Taalhuis-bioscoop om een aantal verborgen parels van de mediterrane cinema te laten zien. Iedere taalliefhebber is welkom!

Elke maand vertonen we een film in een taal die we op onze school aanbieden. Voor de vertoning krijg je een korte introductie van een van onze docenten, die je een indruk geeft van de context, en de kenmerken van de film en de regisseur. Een gids waarmee je er het maximale uit kunt halen.

Na afloop van de film zijn er korte conversatie-activiteiten, waarin we napraten over wat we gezien hebben en bespreken wat ons allemaal opviel. Dat mag in de doeltaal, maar het hoeft niet. De films zijn in het Engels ondertiteld.

Deze maand is het de beurt aan de Arabische wereld, dus we kijken Damascus Aleppo (2018) van Basel Al-Khatib:

In het voorjaar van 2018 leeft Issa Abdallah, een beroemde voormalige radiopresentator, in eenzaamheid nadat hij de meeste van zijn dierbaren heeft verloren. Na de bevrijding van Aleppo besluit hij zijn dochter Dina te bezoeken, die daar woont met haar twee kinderen. Het resulteert in een lange reis van Damascus naar Aleppo, in een bus met passagiers van verschillende sociale achtergronden en mindsets.

Regisseur Basel Al-Khatib wil met Damascus Aleppo een weerspiegeling van het leven van Syriërs laten zien, en de tegenstrijdigheden in het dagelijks leven die misschien onwerkelijk lijken. De film won de prijs voor beste Arabische film op het Internationale Filmfestival van Alexandrië voor Mediterrane Landen in 2018.

19:00 – 19:15 – Introductie
19:15 – 21:15 – Film
21:15 – 22:00 – Nabespreking

Tickets

Taalhuis Cinema – Damascus Aleppo (Basel Al-Khatib, 2018)

vrijdag 1 december 2023

19:00
Muiderstraat 24
€ 15,00 Nu inschrijven

Lees meer over de verschillende Arabische dialecten:

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.