Nieuwgrieks in Athene (16- 24 februari 2024) - Taalhuis Amsterdam

Nieuwgrieks in Athene (16- 24 februari 2024)

Archeologisch veldwerk, studeren, reizen, onderzoek in Griekenland wordt natuurlijk veel leuker als je Grieks spreekt!

Het Nederlands Instituut Athene en Taalhuis Amsterdam hebben samen met de opleiding Nieuwgrieks aan de UvA intensieve cursussen Nieuwgrieks in Athene ontwikkeld. Deze cursussen zijn bedoeld voor studenten en promovendi. Deze 8-daagse cursus bestaat uit 4 to 4,5 uur per dag Griekse les plus zelfstudie.

De cursus vindt plaats in de prachtige bibliotheek van het Nederlands Instituut én op de straten van Athene. De lessen hebben een sterk (inter)actief karakter en je wordt uitgedaagd om vanaf dag 1 Grieks te spreken. De docenten spreken tijdens de lessen ook voornamelijk  in de doeltaal (Grieks). Je krijgt ook methodes en technieken aangereikt om je Grieks buiten het klaslokaal te gebruiken en je gaat op pad naar markten, theaters, musea en meer om je Grieks in praktijk te brengen.
Uiteraard krijg je ook de nodige nieuwe woorden en grammatica aangereikt.

De volgende cursussen (niveau I en niveau III) Nieuwgrieks is van 16 februari (aankomstdag) tot en met 24 februari (vertrekdag).
We werken met de methode Επικοινωνήστε ελληνικά (‘communiceer in het Grieks’) en per niveau behandelen we de volgende hoofdstukken: 

Nieuwgrieks I (Επικοινωνήστε ελληνικά 1 κεφ. 1-12)
Nieuwgrieks III (Επικοινωνήστε ελληνικά 2 κεφ. 1-12)

De deadline om je in te schrijven is 9 januari 2024.

_____

Prijs:

NIA studenten *: €150,-

Niet-NIA studenten: €180,-

Anderen:€220,-

* Studenten van de UvA, Universiteit Groningen, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Radboud Universiteit en Vrije Universiteit.

Als er voldoende plek is kunnen niet-studenten ook in het NIA verblijven. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

________

Inschrijven kan via het online registration form of per email via nia@nia.gr

Voor informatie over de lessen of om een intake te plannen om je niveau te bepalen kun je contact opnemen met Myrte Jansen via info@taalhuisamsterdam.nl.

Na deze cursussen kunnen Bachelor- en Masterstudenten toegang krijgen tot de tentamens taalverwerving Nieuwgrieks aan de Universiteit van Amsterdam.

Neem voor meer informatie contact met ons op. Mail voor praktische vragen naar nia@nia.gr.

Leer nu je eerste Griekse "boodschappen vocabulaire"

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.