Sogni d'Oro (Nanni Moretti, 1981) – Taalhuis Cinema

Taalhuis Cinema – Sogni d’Oro (Nanni Moretti, 1981)

Dit seizoen openen we onze kleine Taalhuis-bioscoop om een aantal verborgen parels van de mediterrane cinema te laten zien. Iedere taalliefhebber is welkom!

Elke maand vertonen we een film in een taal die we op onze school aanbieden. Voor de vertoning krijg je een korte introductie van een van onze docenten, die je een indruk geeft van de context, en de kenmerken van de film en de regisseur. Een gids waarmee je er het maximale uit kunt halen.

Na afloop van de film zijn er korte conversatie-activiteiten, waarin we napraten over wat we gezien hebben en bespreken wat ons allemaal opviel. Dat mag in de doeltaal, maar het hoeft niet. De films zijn in het Engels ondertiteld.

Deze maand is het de beurt aan Italië, dus we kijken Sogni d’Oro (1981) van Nanni Moretti:

Michele Apicella, het alter ego van filmmaker Nanni Moretti, bevindt zich midden in een creatieve crisis tijdens het maken van een film over Sigmund Freud. Hij voelt zich ontevreden over zijn werk en wordt constant gevolgd door twee aspirant-regisseurs die hem bewonderen. Temidden van deze chaos wordt Micheles leven ingewikkelder naarmate hij verliefd wordt op Silvia, hoewel het onzeker blijft of deze liefde echt is of slechts een droom. De film is een carrousel van steeds gekkere Moretti-personages, een film die afwijkt van de Italiaanse cinema van weleer, maar ook van die van vandaag. Nanni Moretti wordt internationaal meer gekoesterd dan in zijn thuisland, en misschien kunnen we in deze film begrijpen waarom.

19.00 – 19.15 – Introductie
19.00 – 21.15 – Film
21.15 – 22.00 – Nabespreking

 

Naast filmliefhebber, is Marzia ook een fanatieke kok:

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.