Kom binnen in onze ‘Taalkeuken’ en duik samen met Esra, onze docent en ‘kok voor één dag’, in de Turkse (eet)cultuur! Je leert twee typisch Turkse gerechten bereiden: imam bayıldı (letterlijk: ‘flauwgevallen imam’) en kısır (bulgursalade).
Deze gerechten maken deel uit van de Turkse gewoonte van familiediners, waarbij veel mensen samenkomen om tijd met elkaar door te brengen en lekkere, traditionele gerechten te eten.
Tijdens deze workshop van 2,5 uur steek je de handen uit de mouwen om zelf deze Turkse maaltijd te bereiden. Tijdens het koken werk je aan je culinaire woordenschat in het Turks en hoor je ook interessante verhalen over de Turkse eetgewoonten en tradities.
Wanneer de voorbereidingen klaar zijn dekken we de tafel en beginnen we met een borrel en een paar voorgerechten. Daarna is het tijd om dit typische ‘comfort food’ te eten en over Turkse cultuur, cuisine en taal te kletsen.
Dit menu is geheel veganistisch.
Het programma:
17:00 – koken
19:30 – tafel dekken en borrel
20:00 – aan tafel!