Aron Ouwerkerk - Taalhuis Amsterdam

Aron Ouwerkerk

Aron geeft sinds 2018 Latijn bij Taalhuis Amsterdam. Hij heeft Latijn en Oudgrieks gestudeerd, aan de Accademia Vivarium Novum in het Italiaanse Frascati en aan de Universiteit van Amsterdam. Hij kan uren praten over de manier waarop de Griekse en Romeinse culturen latere perioden hebben beïnvloed.

 

In 2022 rondde Aron tevens zijn Master ‘Ancient, Medieval and Renaissance Studies’ af aan de Universiteit van Utrecht. Daarvoor stortte hij zich in de geschiedenis van de Europese Renaissance en specialiseerde zich in Latijnse literatuur uit Nederland.

 

In zijn lessen leest hij het liefst originele teksten uit alle verschillende perioden: van de tweede eeuw voor Christus tot de achttiende eeuw na Christus. Hij gebruikt hiervoor de methode Familia Romana maar ook eigen materiaal en behandelt graag schrijvers als Ovidius, Tacitus, Catullus, Hiëronymus (Vulgaat), Egeria (Peregrinatio) en Poggio Bracciolini (Facetiae).

Lees meer over een van onze cursisten Latijn!

icon_mail icon_phone facebook twitter instagram linkedin youtube curl icon_location icon_close icon_clock icon_calender icon_arrow-black icon_arrow-white dropdown icon_min icon_plus placeholder books France_02 calendar clock location Created with Sketch.